AKTUALNO

OGLAS

ŽNK Radomlje na Facebooku

Brez točk iz Ljubljane

2018-11-22 17:18

Po naporni tekmi v Bratoncih je Radomljanke v sredo čakala prestavljena tekma petega kroga proti ljubljanski Olimpiji. Rumene je tik pred koncem prvega polčasa v vodstvo popeljala Katarina Gadnik iz enajstmetrovke, v drugem delu igre pa so Ljubljančanke stopile na plin in zadele štirikrat.

Prvih četrt ure je pripadlo Olimpiji. Radomljanke, ki so še čutile utrujenost od derbija proti Pomurju pred nekaj dnevi, so pritisnile na njihovo polovico in štirikrat zapretile proti vratom, ki jih je spet varovala Kaltrina Shaqiri. Najbolj nevaren strel je proti vratom sprožila Maruša Česnik, ki je z leve strani v kazenskem prostoru zatresla prečko. Rumene so se nato uspele otresti domačega pritiska in prek Zale Kuštrin dvakrat nevarno zapretile. V 27. minuti se je po nevarnem predložku Monike Boh izkazala vratarka Jadranka Zilić.

V 41. minuti je po hitrem protinapadu v kazenski prostor domačih prodrla Zala Kuštrin, Evelina Kos jo je zaustavila s prekrškom, sodnica Aleksandra Česen pa je pokazala na belo točko. Odgovornost je prevzela Katarina Gadnik, ki je vratarko poslala v eno stran, žogo pa v drugo.

V drugem delu igre so imele več pobude domače igralke, ki so izenačile v 58. minuti prek nekdanje Radomljanke Zale Vindišar. V 26. minuti nadaljevanja bi lahko glavna sodnica spet pokazala na belo točko v korist Radomljank, ko je po strelu z osemnajstih metrov ena od branilk Olimpije v svojem kazenskem prostoru igrala z roko, sodničina piščalka pa je ostala nema.

Pritisk Zmajčic je obrodil sadove četrt ure pred koncem, ko je še drugič zadela Zala Vindišar. Utrujene Radomljanke so več stavile na napad, a so na žalost prejele še dva zadetka. Najprej je v 83. minuti z diagonalnim strelom v spodnji levi kot s štirinajstih metrov zadela Manja Rogan, piko na i pa je z golom v izdihljajih srečanja postavila Mia Kalasić.

Radomljanke pred zimskim premorom v nedeljo čaka še en obračun z Olimpijo. Tekma v Športnem parku Radomlje se prične ob 14. uri, pravico pa bo spet delila sodnica Aleksandra Česen.

12. krog slovenske ženske nogometne lige,                           
Športni park Kodeljevo

ŽNK Olimpija - ŽNK Moje-lece.si Radomlje 4-1 (0-1)
Gledalcev:
60
Strelke: Vindišar 58., 75., Rogan 83., Kalasić 89.; Gadnik 42. (11-m)
Opomin: Kos.
Sodniki: Aleksandra Česen (glavna sodnica), Luka Krsnik, Bojan Busadžija (pomočnika).
Delegat: Igor Mauko.

ŽNK Olimpija: Zilić, Kos (K), Kralj, Česnik, Krstanoska, Mori, Milović, Vindišar, Kumalić Koprivnikar 87.), Angelovska (Kalašić 83.), Rogan. Na klopi: Božič. Trener: Peter Kristan.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Shaqiri, Boh, Klopčič, Udovič, Čagran (J. Križaj 80.), I. Križaj, Butković, Kuštrin (Vodušek 56.), Bratina, Gadnik, Ulbin (K). Na klopi: Jagarinec. Trener: Gregor Mohar.

A.S.
Foto: Tilen Scott McQuarrie

Sponzorji

sportalarm24.de VAR-IKS Trimer MOJE-LECE.si TSGE Avto Cerar Picerija Jaka Sveče | Ogenj d.o.o. Kalcer Car Center Cerar Domžalec.si Športni park Radomlje topdom