AKTUALNO

OGLAS

ŽNK Radomlje na Facebooku

Članice ugnale tudi Ankaran

2018-08-26 19:51

Radomljanke so tudi v drugem krogu SŽNL gostile ekipo s Primorske, tokrat so jim nasproti stale igralke Ankarana. Nasprotnicam tudi tokrat niso pustile presenečenja, za zmago 2-0 je obakrat zadela Zala Kuštrin.

V vrstah rumenih je prvič zaigrala Albina Butković, medtem ko je v vratih stala Katarina Jagarinec, saj je bila vratarka Nika Šapek odsotna. Radomljanke so takoj prevzele pobudo na igrišču in narekovale ritem igri, a si niso pripravile konkretnih zaključkov akcij. Tako sta z razdalje poskusili Lara Klopčič in kapetanka Karmen Ulbin, a je bila prva nenatančna, drugi pa je strel ubranila gostujoča vratarka. Prva sprememba rezultata se je zgodila po štiriindvajsetih minutah srečanja, ko je po odigranem kotu in predložku Albina Butković z glavo poslala nazaj v sredino, tam pa se je najbolje znašla Zala Kuštrin in žogo pospravila v gol.

Igra se je nato nekoliko bolj razživela, Radomljanke pa so predvsem s streli iz razdalje poskusile povišati vodstvo. Dvakrat je nenatančno poskusila Karmen Ulbin, strele Lare Klopčič, Sare Adam in Izabele Križaj pa je vratarka Melania Pasar uspela ukrotiti. Štiri minute pred koncem prvega dela pa je s svojim drugim zadetkom na tekmi in tretjim v sezoni rezultat povišala Zala Kuštrin.

tl_files/news_images/news_images_clanice/26.8.2018_ekipna_Ankaran.jpg

Drugi del igre je prinesel podobno sliko kot prvi del. Radomljanke so si pripravile veliko število zaključnih strelov, a so bili le-ti bodisi nenatančni ali pa je bila na mestu Melania Pasar. Nenatančne so bile Izabela Križaj, Sara Adam in Karmen Ulbin, gostujoča vratarka pa je uspela ukrotiti strele Sare Adam, Karmen Ulbin in Eve Vodušek. Še najbližje zadetku je bila kapetanka Karmen Ulbin, ki je po predložku z desne strani na oddaljeni vratnici žogo poslala v zunanjo mrežo.

Dekleta imajo sedaj reprezentančni premor, na igrišča pa se vrnejo petega septembra, ko bodo v pokalnem tekmovanju gostile ekipo Maribora.

2. krog slovenske ženske nogometne lige,
Športni park Radomlje

ŽNK Moje-lece.si Radomlje - ŽNK Ankaran Obala 2-0 (2-0)
Gledalcev:
50
Strelka: Kuštrin 24., 41.
Sodniki: Helena Primec (glavna sodnica), Mitja Jeseničnik Kotnik, Mediha Durić (pomočnika).
Delegat: Andrej Kokolj

ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Jagarinec, Shaqiri (Čagran 58.), Bratina (Vodušek 58.), Butković, Klopčič, Gadnik, Boh, Križaj, Ulbin (K), Adam, Kuštrin (Udovič 46.). Trener: Gregor Mohar.
ŽNK Ankaran Obala: Pasar, Sterzai, Sarnataro, Petrač, Germek (Pšaker 53.), Bužan (K), Di Centa, Paliska, Sfecci, De Faveri, Piciga (Koni 79.). Trener: Miha Gaberc.


A.S.
Foto: Tilen Scott McQuarrie

Sponzorji

sportalarm24.de VAR-IKS Trimer MOJE-LECE.si TSGE Avto Cerar Picerija Jaka Sveče | Ogenj d.o.o. Kalcer Car Center Cerar Domžalec.si Športni park Radomlje topdom