AKTUALNO

OGLAS

ŽNK Radomlje na Facebooku

FOTO/VIDEO: UKI CUP - PRESTAVLJAMO MEJE ŽENSKEGA NOGOMETA

2017-03-21 08:09

Na letošnjem turnirju UKI CUP smo z veseljem pod okrilje celotnega turnirja vključili kar 33 ekip iz držav Slovenije, Hrvaške in Slovaške. Ob tem pa moramo izpostaviti premierni nastop ekip U9.

18. in 19. marec 2017 se bosta vpisala v zgodovino ženskega nogometa v Sloveniji. Dva tekmovalna dneva, 33 moštev iz 14-ih klubov, več kot 350 igralk, 107 odigranih srečanj, 347 doseženih zadetkov, je le delež celotnega turnirja. Ob vseh pohvalah in lepih gestah lahko zatrdimo, da je turnir odlična promocija ženskega nogometa tako v Sloveniji, kot izven meja.

PESTRA SOBOTA
V soboto so nastopile ekipe U11 in U15. 12 ekip v konkurenci U15 je bilo razdeljenih v štiri skupine. Iz vsake skupine sta se v boj za finale uvrstili po dve moštvi, ostala moštva pa so se potegovala za čim boljšo uvrstitev od 9. do 12. mesta. V četrtfinale so se uvrstile ekipe Radomelj, Maribora, Pomurja, Krima, Slovana iz Bratislave, Istre, Osijeka in 4 Rijeke Karlovac. Izjemno razburljive tekme so se končale z nekaterimi presenetljivimi rezultati, v polfinale pa so napredovale ŽNK Radomlje, ŽNK Osijek, SK Slovan Bratislava in ŽNK Maribor. V polfinalnih srečanjih sta zmagali slovenski moštvi ter zagotovili povsem slovensko finale. Pod budnim očesom selektorice slovenske kadetske reprezentance, Tine Kelenberger, je finale potekalo v pravem športnem duhu, v rednem delu pa nismo videli zadetkov. Odgovor o zmagovalkah so dali streli iz devetih metrov, kjer sta bili v ospredju predvsem vratarki obeh ekip. V loteriji so bile uspešnejše Mariborčanke in tako osvojile naslov prvakinj v konkurenci deklet U15. V tekmi za tretje mesto je bil Osijek boljši od Slovana iz Bratislave. Nagrado za najboljšo vratarko turnirja je prejela Iva Kocijan iz Maribora, nagrado za najboljšo igralko pa Nina McQuarrie iz Radomelj.

Rezultate in lestvice U15 si lahko ogledate v aplikaciji na povezavi ukicup.znk-radomlje.si ali v pdf obliki

Oglejte si lep zadetek Radomljank v konkurenci deklet U15

V konkurenci U11 se je pet ekip merilo v ligaškem sistemu, vse do zadnjega obračuna pa je bilo izjemno napeto, saj so bile ekipe precej izenačene, en sam zadetek v zadnjem krogu pa bi lahko popolnoma spremenil končni razplet. Izjemno napeto. Na koncu so bile najboljše nogometašice Osijeka, ki so po boljši gol razliki slavile pred ŽNK Istra 1961. Na tretjem in četrtem mestu sta se znašli ekipi ŽNK Rijeka in ŽNK Radomlje, na petem mestu pa so končale nogometašice NK Trebnje. Tudi tu je odločala gol razlika, v kateri je bila boljša hrvaška ekipa. Nagradi za najboljši posameznici sta romali na Hrvaško. Za najboljšo vratarko je bila izbrana Elena Klešin (NK Istra 1961), za najboljšo igralko pa Barbara Živković (ŽNK Osijek).

Rezultate in lestvice U11 si lahko ogledate v aplikaciji na povezavi ukicup.znk-radomlje.si ali v pdf obliki

RAZIGRANA NEDELJA
V konkurenci U13 smo, podobno kot pri U15, na začetku spremljali skupinski del. Deset ekip je bilo razdeljenih v skupini A in B. Iz vsake skupine sta se v polfinale uvrstili prvo in drugo uvrščeni ekipi iz vsake skupine, ostale ekipe pa so odigrale srečanja za končne uvrstitve od 5. do 10. mesta. V polfinale so se uvrstile ekipe Slovana iz Bratislave, Krima, Agrama in Rijeke. Po zanimivih polfinalnih obračunih sta v finale napredovali ekipi hrvaškega Agrama in slovaškega Slovana iz Bratislave. V finalu sta ekipi prikazali odlično igro, a so na koncu nekoliko srečnejše domov odšle igralke Agrama, ki so v finalu slavile z rezultatom 2:1. Nagrado za najboljšo vratarko turnirja je prejela Viktoria Veselska (SK Slovan Bratislava), nagrado za najboljšo igralko pa Ana Jakobašić (ŽNK Agram).

Rezultate in lestvice U13 si lahko ogledate v aplikaciji na povezavi ukicup.znk-radomlje.si ali v pdf obliki

Posnetek iz nedeljske uradne otvoritve turnirja

Izjemno ponosni pa smo na novost našega turnirja, druženje deklic U9, kjer pa je bil rezultat popolnoma nepomemben. V ospredju so bili nasmeški in razigranost najmlajših, ki bodo vsekakor krojile prihodnost ženskega nogometa. V pravem otroškem živ žavu, kjer ni manjkalo lepih nogometnih potez je sodelovalo šest ekip, dve iz Radomelj, Pomurje iz Beltincev, Rijeka, Ledine in Ajdovščina. Verjamemo, da so se tako dekleta, kot tudi njihovi trenerji in starši neizmerno zabavali.

Razigranost deklic U9

V posebni konkurenci in točkovanju za prehodni pokal so bile najboljše domačinke, ŽNK Radomlje in tako prvič v zgodovini osvojile prehodni pokal, ki bo po Beltincih in Rijeki, leto dni krasil prostore radomeljskega kluba. Končno razvrstitev in način točkovanja za prehodni pokal, si lahko ogledate v priloženem pdf dokumentu.

Oba dneva je potekala tudi otvoritev turnirja, kjer so vse zbrane pozdravili podžupanja Domžal, ga. Renata Kosec, organizator turnirja in vodja otroške ter mladinske nogometne šole ŽNK Radomlje, Peter Kristan ter vodja mladinske ter otroške nogometne šole NK Radomlje, g. Matjaž Obrstar.

Slavnostnih podelitev, ob zaključkih tekmovanj, sta se udeležili tudi selektorki kadetskih izbranih vrst Slovenije in hrvaške, ga. Tina Kelenberger in ga. Tihana Nemčić. Slovenska selektorka je oba dneva pozdravila vse prisotne in se zahvalila organizatorjem za izpeljavo unikatnega turnirja v našem prostoru, medtem ko je hrvaška selektorica pri podelitvi sodelovala v nedeljo in prav tako namenila nekaj besed vsem zbranim. Obe sta se strinjali, da smo oba dneva spremljali izvrstne nogometne predstave in da dekliški nogomet vidno napreduje iz dneva v dan. Nato sta z medaljami nagradili vse igralke ekip U9, U11 in U13, s praktičnimi nagradami in pokali pa še najboljše tri ekipe in posameznice v konkurencah U11, U13 in U15.

UKI CUP 2017 REKORDEN V VSEH POGLEDIH
Turnir UKI CUP 2017 je ponovno podiral meje v ženskem nogometu. V Športnem parku Radomlje je nastopilo rekordno število ekip, 33 iz 14-ih klubov, rekordno število igralk (več kot 350), prostovoljcev, tekem, dva igralna dneva in pa seveda premierni nastopi deklic U9 ... Vse to in še več je razlogov, da če letos niste bili del turnirja, ga prihodnje leto enostavno ne smete zamuditi. Hvala vsem igralkam, trenerjem, ekipam, klubom, navijačem, sorodnikom in podpornikom za obisk in se vidimo na turnirju UKI CUP 2018!

Organizatorji se zahvaljujemo vsem sponzorjem, donatorjem, staršem, sorodnikom in podpornikom našega kluba in tekmovanja, za nesebično pomoč in pripravljenost pomagati. HVALA!

Sponzorji, donatorji in podporniki turnirja UKI CUP 2017:
UKI d.o.o., sportalarm24.de, Telekom Slovenije, Avto Cerar Kamnik, RP Design, Interblock Gaming Systems, TRIMER d.o.o., NLB d.d., Občina Domžale, Športni park Radomlje,  AVTENTA d.o.o., VAR-IKS, Nogometna zveza Slovenije, M-Hotel, Zavod za šport in rekreacijo Domžale, domzalec.si, Topdom skupina in e-Študentski servis.

M.K., U.J., Foto: Rok Zore, Karin Božič

Sponzorji

sportalarm24.de VAR-IKS Trimer MOJE-LECE.si TSGE Avto Cerar Picerija Jaka Sveče | Ogenj d.o.o. Kalcer Car Center Cerar Domžalec.si Športni park Radomlje topdom