AKTUALNO

OGLAS

ŽNK Radomlje na Facebooku

15 Radomljank na reprezentančnih akcijah!

2017-10-17 21:40

Mladi ženski reprezentančni do 17 in 19 let ter ženska A reprezentanca Slovenije se bodo v teh dneh zbrale na reprezentančnih akcijah za uvrstitev na evropska prvenstva. Mladi reprezentanci bosta odigrali kvalifikacijska turnirja, A reprezentanca pa bo v Domžalah odigrala kvalifikacijsko tekmo proti Češki. Pred tekmo pa bo tudi potekal Festival ženskega nogometa v organizaciji našega kluba.

Reprezentanca do 17 let bo kvalifikacijski turnir za Evropsko prvenstvo 2018 odigrala v Nacionalnem nogometnem centru Brdo pri Kranju. V reprezentanco so izmed rumeno črnih vpoklicane Ana Milović, Lara Klopčič, Pia Božič, Eva Vodušek in Sara Adam. Mlade Slovenske se bodo v skupini „udarile“ s Finsko (23. oktobra), Malto (26. oktobra) in Italijo (29. oktober), vse tekme se bodo pričele ob 17h. Člana reprezentance pa sta seveda tudi Uroš Juračič (trener vratark) in Zvonko Čosić (trener), reprezentanco pa vodi Tina Kelenberger. Spomnimo, da so v lanski sezoni dekleta prišla do drugega kroga kvalifikacij, t.i. Elite Round, na žalost pa so v na koncu ostale brez nastopa na EURU.

Kvalifikacijski turnir v daljnem Kazahstanu že igrajo tudi dekleta reprezentance do 19 let. Selektorica Petra Mikeln je v reprezentanco vpoklicala kar sedem Radomljank, na njenem spisku pa so Neva Kumalić, Zala Vindišar, Tija Vrhovnik, Nika Šapek, Izabela Križaj, Lana Golob in Sara Agrež. V Shymkentu bodo njihove nasprotnice reprezentance Walesa (tekma se je končala z 0:0), domačega Kazahstana (21. oktobra ob 8h) in Anglije (24. oktobra ob 8h).

Selektor Damir Rob pa je v A reprezentanco vpoklical štiri Radomljanke: Barbaro Kralj, Ano Milović, Zalo Kuštrin in Katarino Gadnik, kar je za zadnje tri prvi vpoklic v A reprezentanco. V drugem krogu kvalifikacij se bodo po Nemčiji pomerile še z drugo reprezentanco iz skupine. V petek, 20. oktobra se bodo v Domžalah ob 18. uri pomerile proti reprezentanci Češke. Dogajanje v Športnem Parku Domžale pa se prične že ob 15.30, ko bo v organizaciji ŽNK Radomlje potekal Festival ženskega nogometa, kjer se boste lahko prav vse pomerile v nogometnih veščinah, vse pa bo potekalo pod budnim očesom naših trenerk in trenerjev. Festival poteka tudi pod pokroviteljstvom programa FIFE „Live your goals,“ ki je namenjen spodbujanju in promociji ženskega nogometa.

WA: Slovenija - Češka in festivalni dan dekliškega in ženskega nogometa

VSI ZA ŠAMPIONKE RUMENE!!!

Sponzorji

sportalarm24.de VAR-IKS Trimer MOJE-LECE.si TSGE Avto Cerar Picerija Jaka Ženski nogomet Kalcer Car Center Cerar Domžalec.si Športni park Radomlje topdom