AKTUALNO

OGLAS

ŽNK Radomlje na Facebooku

Kadetinje v soboto proti Mariboru

2018-10-31 08:58

Mlade Radomljanke se bodo v soboto znova podale na igrišče, tokrat bodo na domačem igrišču gostile ekipo Maribora, ki je trenutno edina ekipa v ligi s polnim izkupičkom.

Mariborčanke so na šestih odigranih tekmah vknjižile prav toliko zmag, v prvem krogu so tako premagale tudi ekipo Pomurja. Dosegle so 35 zadetkov, prejele pa le dva. Njihova najboljša strelka Selma Šabotić je dosegla sedem zadetkov, Kim Juršnik pa enega manj. Na tekmi preteklega kroga so napolnile mrežo zadnjeuvrščene ekipe Trebnje Brežice in zmagale s 15-0, medtem ko so Radomljanke s 5-1 izgubile v Bratoncih proti Pomurju.

Tekma v Bratoncih je bila bolj izenačena, kot kaže rezultat. Zanimive uvodne minute niso postregle z zadetkom, domače igralke pa so povedle v 18. minuti prek Noelle Vilčnik. Dve lepši priložnosti so si nato pripravile Radomljanke, a niso uspele premagati domače vratarke. Po slabe pol ure igre so Pomurke prišle do povišanja vodstva, zadela je Tia Vaupotič. Nekaj minut za tem je svoj prvi gol od treh na tekmi dosegla Albina Čizmazija, ki je zadela po preigravanju vratarke rumenih Žive Galjot, kar je bil tudi rezultat prvega dela igre.

Radomeljska vratarka je dobro opravila svoje delo, nemočna pa je bila v 48. minuti, ko je še enkrat udarila Albina Čizmazija. Slednja je izvedla kot z leve strani, žoga pa je tudi s pomočjo vetra zavila neposredno v gol. Hat trick je zaključila v 59. minuti, ko je zadela z visokim strelom z razdalje. Rumene so si v 72. minuti pripravile dve odlični priložnosti; Manca Suhoveršnik je po preigravanju prišla sama pred domačo vratarko, njen strel pa je s konicami prstov odbila v kot. Po kotu je Manca zopet prišla do strela, tokrat znotraj kazenskega prostora, ob natančnem strelu pa se je zopet izkazala vratarka Lili Sofija Balažic, ki je s parado žogo odbila v nov kot. Kar pa Manci ni uspelo v 72. minuti, pa je unovčila tik pred koncem srečanja, ko je po preigravanju prišla sama pred domačo vratarko in žogo s strelom po tleh poslala v gol.

Novo priložnost za tri točke bodo Radomljanke iskale to soboto ob 11. uri, tekmo proti Mariboru pa bo sodila sodniška trojka na čelu z Denisom Nadarevićem.

 

A.S.
Foto: Vid Šere

Sponzorji

sportalarm24.de VAR-IKS Trimer MOJE-LECE.si TSGE Avto Cerar Picerija Jaka Sveče | Ogenj d.o.o. Kalcer Car Center Cerar Domžalec.si Športni park Radomlje topdom