AKTUALNO

OGLAS

ŽNK Radomlje na Facebooku

Nesrečen poraz kadetinj

2018-11-04 19:19

Dekleta ekipe do 17 let ŽNK Radomlje so se na domačem igrišču pomerile z vrstnicami iz Maribora, ki so pri stoodstotnem izkupičku v letošnjem tekmovanju. Po prvem polčasu so naša dekleta zaostajala z 0-2, v drugem so izenačila, imela priložnost za zmago, na koncu pa je zmago gostjam v zadnji minuti srečanja prinesla Kim Juršnik.

Zaradi obilnega deževja dan pred tekmo je bilo igrišče težko za igranje, saj je na kar nekaj mestih stala voda. Nekaj več pobude so imele na začetku tekme igralke Maribora, naša dekleta pa so hitro vzpostavile ravnotežje. Po četrt ure igre so do vodilnega zadetka prišle gostje po kotu z desne strani, predložek pa je v gol spremenila Kim Juršnik.  Le dve minuti kasneje je bilo že 0-2, potem ko je najstrožjo kazen uspešno izvedla vratarka vijoličastih Iva Kocijan. Radomljanke so si na drugi strani pripravile nekaj obetavnih akcij, a so zaradi igrišča le stežka prišle do zaključnih strelov.

V drugem delu igre se je podoba obrnila, saj so imele Radomljanke večino časa pobudo, ki so jo kronale v 54. minuti, ko je po prodoru in predložku Sare Gradišek z leve strani vratarka Iva Kocijan odbila žogo, a točno na nogo Nine Mele, ki je žogo nato poslala v mrežo. Že dve minuti kasneje je po prodoru do izvrstne priložnosti prišla Sara Gradišek, a so jo do izenačenja ločili le centimetri. V 64. minuti pa se je tekma začela znova ; po prodoru je Manca Suhoveršnik s podajo v kazenskem prostoru našla Karin Florjančič, ki je s strelom prek vratarke gostij izenačila rezultat.

Tri minute pred koncem srečanja pa so Radomljanke skorajda unovčile svoj pritisk, ko je najprej Maša Černivšek s 25 metrov zadela prečnik, odbito žogo pa je Karin Florjančič za nekaj centimetrov poslala mimo vrat. Ko so že vsi mislili, da se bo tekma končala z delitvijo točk, pa so po protinapadu zadele Mariborčanke. Kim Juršnik je po dolgi podaji ušla obrambi, obšla vratarko Živo Galjot in žogo potisnila v nebranjeno mrežo.

Po tekmi je bilo razočaranje veliko, a dobra predstava mladih Radomljank v težkih pogojih vliva optimizem pred nadaljevanjem prvenstva. Le-ta se nadaljuje v soboto, ko Radomljanke odhajajo na gostovanje na Ptuj.

8. krog Lige deklet do 17 let,
Športni park Radomlje

ŽNK Radomlje - ŽNK Maribor 2-3 (0-2)
Gledalcev:
50
Strelke: Mele 54., Florjančič 64.; Juršnik 25., 80., Kocijan 27. (11-m)
Opomina: Kličić, Galjot.

ŽNK Radomlje: Galjot, Belavič (K), Bizilj, Mele, Kličić (Kočevar 41.), Černivšek, Urankar, Gradišek, Dolenšek (Gerjol 70.), Suhoveršnik, Ručman (Florjančič 41.). Trener: Anže Hribar.

 

A.S.
Foto: Vid Šere

Sponzorji

sportalarm24.de VAR-IKS Trimer MOJE-LECE.si TSGE Avto Cerar Picerija Jaka Sveče | Ogenj d.o.o. Kalcer Car Center Cerar Domžalec.si Športni park Radomlje topdom