AKTUALNO

OGLAS

ŽNK Radomlje na Facebooku

Peta zaporedna zmaga kadetinj

2017-10-01 10:10

Po petih krogih državnega prvenstva za dekleta do 17 let so igralke ŽNK Radomelj še naprej pri stoodstotnem izkupičku. Tokrat so na domačem igrišču premagale vrstnice iz ekipe Krim Rolljet s 3-0, dvakrat je zadela Sara Adam, ki je vstopila s klopi.

Bolezen je nekoliko premešala prvo enajsterico Radomljank, gostje so prikazale dobro obrambno igro, vrata domačink pa so ogrožale predvsem iz protinapadov. Prva prava priložnost se je tako rumenim ponudila v 20. minuti, ko je Ana Milović po podaji v globino zatresla vratnico, odbito žogo je nato še enkrat poslala proti vratom, a jo je domača obramba uspela odbiti, vratarka Jona Miletić pa je nato poskus Nine McQuarrie le ukrotila. Do konca prvega dela igre sta še nevarno zapretili Lara Klopčič in dvakrat Eva Vodušek, a je bila gostujoča vratarka vsakič na mestu.

Drugi del igre sta ekipi začeli nespremenjeni, domače igralke pa so nekoliko bolj pritisnile proti vratom Krima. Trener Gregor Mohar je v 54. minuti v igro poslal Saro Adam, ki je le dve minuti po vstopu v igro popeljala domače v vodstvo. Ana Milović je z močnim strelom izven kazenskega prostora zatresla prečko, odbito žogo pa je nato v gol poslala Sara Adam. V 62. minuti je Sara Adam podvojila vodstvo, potem ko je z lepim lobom s sedemnajstih metrom premagala Jono Miletić.

Radomljanke so si pripravile še nekaj zrelih priložnosti, a sta Lara Klopčič in Ana Milović iz ugodnih položajev znotraj šestnajstmetrskega prostora žogo poslali čez gol. Končni rezultat je štiri minute pred koncem rednega dela srečanja postavila Nina McQuarrie, ki je zadela po podaji Ajde Kličić z desnega boka.

5. krog Lige deklet do 17 let,
Športni park Radomlje

ŽNK Radomlje - ŽNK Krim Rolljet 0-3 (0-0)
Gledalcev: 30
Strelki: Adam 56., 62., McQuarrie 76.
Opominjana: Černivšek.

ŽNK Radomlje: Božič (K), Kličić, Urankar (Ručman 70.), Klopčič, Pečovnik, Peterka, Milović, Černivšek (Čibej 78.), McQuarrie (Bizilj 77.), Vodušek, Mencinger (Adam 54.). Na klopi: Galjot, Belavić, Šere. Trener: Gregor Mohar.

 

A.S.
Foto: Rok Zore

Sponzorji

sportalarm24.de VAR-IKS Trimer MOJE-LECE.si TSGE Avto Cerar Picerija Jaka Ženski nogomet Kalcer Car Center Cerar Domžalec.si Športni park Radomlje topdom