AKTUALNO

OGLAS

ŽNK Radomlje na Facebooku

Sara Adam: Nikoli ni tako dobro, da ne bi moglo biti še boljše

2017-10-03 20:13

Sara Adam je ena od novink v ekipi Gregorja Moharja. Petnajstletnica je do sedaj igrala za domačo ekipo ŽNK Maribor, kjer je v selekcija DU13, DU15 in DU17 odigrala skupaj 154 tekem in dosegla tudi 90 zadetkov.

Sara je letos igrala na vseh tekmah ekipe DU17, na petih tekmah pa je zadela že enajstkrat. Na prvih dveh srečanjih proti Cerkljam in Olimpiji je skupaj dosegla tri zadetke, nato pa se je proti Brežicam 1919 kar šestkrat vpisala med strelke. Kaj je botrovalo temu prebujenju? "Na tekmi proti Brežicam sem si "več upala;" večkrat sem streljala proti nasprotnemu golu, poleg tega pa sta me prišla spodbujat mama in oče, kar mi je dalo dodatno motivacijo. Tekme sicer nismo odigrale tako, kot smo se zmenili. Žogo smo predolgo držale v nogah, igra je potekala prepočasi, kar pa smo popravile v drugem polčasu in dosegle 10 zadetkov."

Na zadnji tekmi proti Krim Rolljet-u je Sara v igro vstopila v drugem polčasu pri rezultatu 0-0 in kmalu po vstopu tudi dvakrat zadela. "V prvem delu igre smo bile precej agresivne in smo si tudi pripravile kar nekaj zrelih priložnosti, a smo bile pri podajah in strelih precej nezbrane. Tekma s Krimom je bila do sedaj najtežja, tako po rezultatu kot tudi na terenu. Nasprotnice so nas tesno pokrivale, tako da smo se morale prilagoditi. V drugem polčasu smo hotele odigrati bolje, saj smo videle, kaj v naši igri ni bilo v redu. Držale smo se dogovora med premorom in na koncu tudi zmagale."

Kako pa je bila zadovoljna s svojo igro? "Sicer sem dosegla dva zadetka, a sem težko tekla, saj sem med tednom zbolela. Glede na vse sem s svojo igro zadovoljna, nikoli pa ni tako dobro, da ne bi moglo biti še boljše. Z ekipo bomo morale še veliko delati na treningih, saj nas čakajo vedno težje tekme."

Trener Gregor Mohar je svojo ekipo fizično dobro pripravil, saj v drugih polčasih tekem kot po pravilu stopijo "na plin." Proti Brežicam, Olimpiji in Ptuju so v drugem delu igre zadele po desetkrat, proti Cerkljam petkrat, proti Krimu pa so vsi trije zadetki padli v drugem polčasu. "Fizično smo zelo dobro pripravljene, kar se tudi pozna na tekmah, na katerih smo druge polčase odigrale veliko bolje, kot pa prve. Veliko pa bomo morale deliti tudi na tehniki, kjer se skrivajo tudi naše največje rezerve v igri. "

Naslednja tekma mlade Radomljanke čaka v soboto, 7. oktobra, ko bodo gostovale pri Sarinem bivšem klubu ŽNK Maribor. Tekma na stadionu Tabor se bo začela ob 11. uri, glavni sodnik srečanja bo Kevin Majcen, pomagala pa mu bosta še Žan Smodej in Aleksander Marković.


A.S.

Foto: Rok Zore

Sponzorji

sportalarm24.de VAR-IKS Trimer MOJE-LECE.si TSGE Avto Cerar Picerija Jaka Ženski nogomet Kalcer Car Center Cerar Domžalec.si Športni park Radomlje topdom