AKTUALNO

OGLAS

ŽNK Radomlje na Facebooku

Uspešna sobota v Ivančni Gorici

2016-01-31 20:58

Odlična predstava deklic na festivalu Rad igram nogomet

V soboto, 30. januarja, so se naše nogometašice udeležile turnirja v sklopu festivala Rad igram nogomet. Zaradi bolezni in drugih odsotnosti se je v Ivančno Gorico odpravilo le 12 deklet, starih od 8 do 11 let. Mlajšo ekipo so sestavljale Živa, Jona, Alicija, Maša in Taja. Zadnji dve sta nastopili tudi za ekipo U-11, ki so jo sestavljale še Katarina, Lucija, Nuša, Živa, Brina, Nea in Ana.

Na turnirju U-9 so se naše punce najprej soočile z ekipo ND Dren. Tekmo so začele odločno in samozavestne ter že kmalu povedle. Priigrale so si kar nekaj lepih priložnosti, žal pa niso uspele vseh izkoristiti. V fazi obrambe fantom niso pustile dihati, tako da so le redko prišli do strela. Ostalim nasprotnikom, ki so tekmo opazovali s tribun, je bilo hitro jasno, da deklet ne bodo smeli podcenjevati. Prvo srečanje se je tako končalo z zmago Radomljank.

Po kratkem premoru je sledila druga tekma. Nasprotniki so bili fantje iz NK Bravo, ki so se dobro upirali, hkrati pa so imeli tudi kar nekaj sreče, saj so punce v prvi polovici tekme tolikokrat stresle vratnico, da smo jih na koncu nehali šteti. V drugi polovici srečanja se je učinkovitost izboljšala in rumene šampionke so zasluženo zmagale z dvema goloma razlike.

Zadevanje vratnic se je vrnilo na tretjem srečanju, ko so jim nasproti stali domačini, fantje iz Ivančne Gorice. Kljub nekaj izjemnim priložnostim dekletom tokrat ni uspelo zadeti, vendar so tudi to tekmo odigrale izredno dobro, tako da jim nimamo česa očitati. Taja je uspešno zaustavljala protinapade, Živa je pokazala, da ni le dobra vratarka, ampak da se odlično znajde tudi v napadu, Maša pa je samozavestno razigravala ekipo ter organizirala napad. Piko na i sta postavili Jona in Alicija, ki sta se izkazali za najbolj borbeno navezo in z natančnimi podajami poskrbeli, da so fantje izpadali eden za drugim. Čeprav so imele samo eno menjavo, so se naše mlade nogometašice borile od prve do zadnje minute.

Domov so lahko odšle zadovoljne, saj so navdušile tako trenerke kot tudi svoje starše, ki so bili ponovno daleč najštevilčnejši in najglasnejši, kar je zagotovo pripomoglo k uspešnemu zaključku.

Naslednje so na parket stopile deklice U-11. V prvi dvoboj so krenile nekoliko boječe, kar so fantje izkoristili in povedli. Nato pa so se prebudile in sledila je prava borba. Videli smo lahko kar nekaj lepih akcij na obeh straneh. Fantje so bili hitrejši in fizično močnejši, vendar smo s hitrimi menjavami poskrbeli, da so jih punce uspešno dohajale. Radomljanke svojih priložnosti niso uspele izkoristiti, fantje iz ND Dren pa so bili učinkovitejši in na koncu zasluženo zmagali.

Po krajšem premoru je sledilo srečanje s še eno ekipo iz istega kluba. Punce so bile tokrat zbrane že od prve minute, tako da je bilo fantom precej težje kot njihovim predhodnikom. Ustvarile so si veliko več priložnosti in jih tudi bolje izkoristile. Kljub vsem naporom so bili fantje premočni, tako da so punce na zmago še čakale.

Zadnjo tekmo so odigrale proti NK Ivančna Gorica. Ker so bili fantje brez menjave, so si Radomljanke s stalnim izvajanjem pritiska hitro izborile žogo. Prva polovica je minila brez zadetkov, čeprav so bila dekleta zelo blizu tega, da bi povedle. Na drugi strani so imeli fantje nekaj priložnosti, vendar je Taja v vratih brez težav polovila vse žoge. Ko se je tekma prevesila čez polovico, je bilo v obeh ekipah zaznati nekaj živčnosti. Oboji smo si za lep zaključek turnirja želeli zmagati, tako da so se akcije kar vrstile. Maša in Ana sta ponovno dokazali, da sta mojstrici prostih strelov, dvojčici pa, da se tudi na igrišču super ujameta. K sladki zmagi so pripomogle prav vse že zgoraj naštete punce, ki so nastopile za ekipo U-11.

Trenerki sva imeli še celo pot do doma na obrazu širok nasmešek. Upava, da so punce nase ponosne vsaj pol toliko, kot sva nanje ponosne midve.

VSI ZA ŠAMPIONKE RUMENE!!!

Trenerki Marika in Manca

Sponzorji

sportalarm24.de VAR-IKS Trimer MOJE-LECE.si TSGE Avto Cerar Picerija Jaka Sveče | Ogenj d.o.o. Kalcer Car Center Cerar Domžalec.si Športni park Radomlje topdom