AKTUALNO

OGLAS

ŽNK Radomlje na Facebooku

Zmajčice tudi v drugo boljše od Radomljank

2018-11-26 10:23

V zadnjem krogu jesenskega dela prvenstva sta se v radomeljskem Športnem parku sta se še drugič v štirih dneh pomerili ekipi Radomelj in Olimpije. Ljubljančanke je v prvem delu igre v vodstvo popeljala Manja Rogan, v drugem je izenačila Zala Kuštrin, končni rezultat 1-2 pa je postavila Adrijana Mori.

Tekma je že v uvodnih minutah postregla z nekaj zaključnimi streli. Pri domačih sta mimo vrat merili Izabela Križaj in Karmen Ulbin, na drugi strani pa strel Adrijane Mori ni vznemiril vratarke Julije Križaj. Gostje so do vodilnega zadetka prišle v trinajsti minuti, ko je Manja Rogan najprej nastreljala eno od domačih branilk, odbito žogo pa je nato z dobrih dvajsetih metrov neubranljivo poslala v levi kot vrat, kjer se je od vratnice odbila v gol.

Radomljanke so po zaostanku pritisnile na vrata nasprotnic in si pripravile nekaj priložnosti. Izabela Križaj je merila mimo gola, nevaren poskus Zale Kuštrin z levega roba kazenskega prostora pa je vratarka Jadranka Zilić odbila v kot. Na drugi strani so tudi igralke Olimpije imele nekaj priložnosti; Manja Rogan je s prostega strela zatresla prečko, Adrijana Mori pa je merila v domačo vratarko.

V drugem delu igre so rumene prišle do izenačenja v 59. minuti, ko je po podaji z leve strani vratarka Olimpije žogo odbila, z bližine pa jo je Zala Kuštrin potisnila v gol. Veselje Radomljank pa je trajalo le tri minute, saj je v 62. minuti končni rezultat postavila Adrijana Mori, ki je prišla do neoviranega strela znotraj kazenskega prostora in matirala domačo vratarko.

Do konca tekme sta si ekipi pripravili še nekaj priložnosti, najbližje zadetku pa je bila Ana Milović, ki je po podaji Neže Bizjak z leve strani pred golom slabo zadela žogo in jo poslala v gol avt.

Igralke Moje-lece.si Radomlje so jesenski del prvenstva zaključile na petem mestu, na dvanajstih tekmah so zbrale devetnajst točk. Prvenstvo se bo nadaljevalo spomladi, ko bodo Radomljanke gostovale v Ljubljani pri Krimu.

12. krog slovenske ženske nogometne lige,
Športni park Radomlje

ŽNK Moje-lece.si Radomlje - ŽNK Olimpija Ljubljana 1-2 (0-1)
Gledalcev:
50
Strelke: Kuštrin 59.; Rogan 13., Mori 62.
Opomina: Gadnik, A. Golob.
Sodnice: Aleksandra Česen (glavna sodnica), Staša Špur, Tanja Vrabel (pomočnici).
Delegat: Igor Drnovšek.

ŽNK Moje-lece.si Radomlje: J. Križaj, Boh, Klopčič, Čagran, I. Križaj (Bratina 77.), Butković, Kuštrin, Adam (Udovič 55.), Gadnik, Ulbin (K) (A. Golob 79.), Shaqiri (Jereb 87.). Na klopi: Jagarinec. Trener: Gregor Mohar.
ŽNK Olimpija Ljubljana: Zilić, Krstanoska, Angelovska (Bizjak 46.), Kos (K), Kumalić, Česnik, Rogan, Milović, Mori (Kalašić 85.), Vindišar, Kralj. Na klopi: Božič, Koprivnikar. Trener: Peter Kristan.

A.S.
Foto: Tomaž Strgar

Sponzorji

sportalarm24.de VAR-IKS Trimer MOJE-LECE.si TSGE Avto Cerar Picerija Jaka Sveče | Ogenj d.o.o. Kalcer Car Center Cerar Domžalec.si Športni park Radomlje topdom