top of page

AJDA ZAJC PO ČLANSKEM PRVENCU: PRVI GOL KREPI ZAUPANJE

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex konec tedna nima tekmovalnih obveznosti, saj bo srečanje četrtega kroga Ženske nogometne lige Triglav proti ŽNK Ljubljani odigrano v četrtek, 26. septembra.

Radomljanke naslednja preizkušnja čaka v petek, 20. septembra, ko bodo ob 20:30 v Športnem parku Radomlje gostile ŽNK Krim. Rumenosrčne se v peti krog prvenstva podajajo s šestimi točkami na svojem računu, nazadnje so s 7:0 premagale ŽNK Gažon Le-log. Štiri dni prej so z učinkovitim prvim polčasom dobile tudi pokalni obračun s Cerkljankami.

Kakšno je vzdušje v ekipi po dveh zaporednih in prepričljivih slavjih? Ajda Zajc priznava, da se dekleta veselijo prihajajočih preizkušenj: »Zmagi sta močno vplivali na našo samozavest, saj sta potrdili naša prizadevanja in verjamemo, da smo na pravi poti. Čutimo večjo motivacijo in zagnanost. Željne smo nadaljevati uspešno serijo in komaj čakamo nove izzive.«

Dvoboj z Gažonom je tudi za Ajdo predstavljal prelomnico, saj je osrednja branilka rumenih dosegla prvi gol v članskem državnem prvenstvu. Enak dosežek je uspel tudi Barbara Pšeničnik in Taji Jakopič. »Moj prvi gol v članski ligi mi pomeni veliko. Na vsakem treningu in vsaki tekmi se moramo dokazati trenerjem, klubu, staršem in predvsem sebi, da si zaslužimo mesto v članski ekipi. Prvi gol krepi moje zaupanje vase in v celotno ekipo,« poudarja dolgoletna članica kluba, ki rumenosrčne barve brani že od sezone 2016/17.

Zasedba rumenih je dobila tri od štirih uvodnih tekem, kakšen je pogled v prihodnost? »Želje za nadaljevanje sezone so jasne: nadaljevati zmagovalno serijo, vzdrževati motivacijo in igrivost ter se predvsem izogibati poškodbam,« si želi mladinska reprezentantka Slovenije.

Za ekipo so prve tekme pod vodstvom stratega Mateja Rožiča Mavriča, kako se je sama znašla pod taktirko nekdanjega reprezentanta? »Na začetku ni bilo lahko, saj smo prešli na novo postavitev in drugačno taktiko. Zdaj pa mi je vse lažje po vsakem naslednjem treningu, saj se hitro prilagajamo in izvrstno sodelujemo, kar mi je najbolj všeč. Mislim, da je trener ustvaril dobro klimo v ekipi, kar se pozna tudi na tekmah,« še pravi 17-letnica.

Kot že zapisano, se tudi Ajda veseli prihajajočih preizkušenj: »Na vsaki tekmi je potrebna predvsem visoka osredotočenost in upoštevanje trenerjevih navodil. Zavedamo se, da smo sposobne na taktičnem, fizičnem in tehničnem področju ter smo lahko še bolj konkurenčne in pripravljene na zahtevne tekme.«

Ajda in soigralke vas v Športni park Radomlje znova vabijo čez dober teden, v petek, 20. septembra, ko se bodo pomerile s Krimovkami.

FOTO: Peter Dominko


35 views0 comments

留言


bottom of page