top of page
Writer's pictureŽNK Radomlje

DO ZMAGE PROTI MARIBORČANKAM, V MISLIH ŽE PRIHAJAJOČI IZZIVI

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je bila v sedmem krogu Ženske nogometne lige Triglav s štirimi zadetki boljša od ŽNK Novogradnje MB Tabor.

Rumenosrčne so tekmo pričele s premešano enajsterico, saj je Matej Rožič Mavrič priložnost za igro namenil tudi dekletom, ki so doslej igrala manj. Radomljanke so od prve minute prevzele nadzor nad igro, ki je potekala v glavnem na polovici Mariborčank. Štajerke so se z blokom pred svojimi vrati dobro branile do sredine prvega polčasa, v 26. minuti pa je z roba kazenskega prostora zadela Neža Žagar.

Varja Špiler je v nadaljevanju prvega polčasa zatresla okvir mariborskega gola, uspešnejša pa je bila v 38. minuti, ko je žogo v kazenskem prostoru odvzela vratarki Naji Lederer in zatresla nebranjeno mrežo. Tik pred odmorom je z razdalje natančno sprožila še Sara Medić in se veselila prvenca v rumenem dresu.

Tudi v drugem delu srečanja se razmerja na igrišču niso spremenila, čeprav so tudi Mariborčanke po protinapadu zatresle okvir gola. Prečnik je sicer reševal tudi gostje s Štajerske, potem ko je iz kota poskušala Ula Omerzu. Najboljša strelka rumenih v letošnji sezoni se je devetega ligaškega zadetka veselila v 61. minuti, ko je postavila končni izid srečanja. Radomljanke so tekmo zaključile le z deveterico, saj se je v zaključku tekme najprej poškodovala Barbara Pšeničnik, nato še Špela Gerbec.

»Sem kar presenečen nad tem, da smo spustili raven igre in nismo bili dovolj hitri na žogi in v prehodih, nismo napadali globine. So pa dekleta, ki so danes dobila priložnost, to dobro izkoristila in pokazala, da lahko računamo na njih. Še ena tekma je za nami, zdaj pa prihajajo prave preizkušnje, na katerih bomo morali pokazati več,« je po tekmi dejal Matej Rožič Mavrič.

Radomljanke bodo v sklopu osmega kroga ŽNL Triglav že v petek gostovale v Ajdovščini, prvo polovico rednega dela prvenstva pa bodo zaključile z domačo tekmo proti Olimpiji.

ŽNK RADOMLJE MEDEX - ŽNK MB TABOR 4:0 (3:0) Strelke: Neža Žagar (25'), Varja Špiler (38'), Sara Medić (45'), Ula Omerzu (61'). ŽNK Radomlje Medex: Živa Galjot, Taia Doles (46' Ula Omerzu), Nika Hojč (60' Jona Javorič), Katarina Gadnik, Anamarija Močnik, Barbara Pšeničnik, Neža Žagar, Sara Medić (46' Ayla Skenderović), Brina Omejec-Židan, Varja Špiler (46' Špela Gerbec), Nika Bazjak. Trener: Matej Rožič Mavrič. ŽNK MB Tabor: Naja Lederer, Ela Ušen, Nia Planer, Anja Bijelić, Lina Wolf, Angelika Rukav, Ajda Vita Kumer (46' Tija Lederer), Ana Marija Kršljin Stojič, Lana Sešek, Naida Hadžić, Lana Zalar (73' Sara Poslek). Trener: Anton Repnik.

FOTO: Aljoša Cankar


85 views0 comments

Comments


bottom of page