top of page

EKIPA DU15 ZAČENJA NOVO SEZONO: DALE BOMO VSE OD SEBE

Z nedeljskim gostovanjem v prestolnici novo sezono državnega prvenstva začenjajo tudi nogometašice selekcije ŽNK Radomlje DU15. Rumenosrčne se bodo za prve točke pomerile z ŽNK Krimom.

Ekipo trenerke Karmen Ulbin v rednem delu prvenstva čaka 14 preizkušenj, sedem v jesenskem delu tekmovanja. Ob Krimu bodo nasprotnice rumenosrčnih še ŽNK Gažon Koinstal, WFC Koper Obala, ŽNK Primorje Tosla Nutricosmetics, NK Šentjernej, ŽNK Cerklje in ŽNK Olimpija Ljubljana.

Pomembno novost predstavlja sprememba igralnega sistema. Tekme v ligi za dekleta do 15 let se bodo od letošnje sezone igrale v sistemu 11:11 in z dvema polčasom po 40 minut. Ekipa lahko opravi pet menjav, možnost nastopa pa imata dve igralki leto starejše generacije.

Pred začetkom državnega prvenstva je za klubsko spletno stran spregovorila Kelin Gerželj. Kakšne bodo letošnje ambicije Radomljank? »V nedeljo pričakujemo težko tekmo, na kateri bomo seveda dale vse od sebe. Na splošno pa menim, da so naši cilji za letošnje prvenstvo že znani in mislimo narediti vse, da se tudi uresničijo,« je poudarila vezistka.

Članica reprezentance do 15 let je že lani nabirala izkušnje v tej starostni kategoriji, obenem pa je prve minute vknjižila tudi v kadetski konkurenci. Kaj ena od kapetank in nosilk igre selekcije DU15 pričakuje od prihajajoče sezone? »Od sebe pričakujem najboljšo igro in maksimalno spodbujanje soigralk, saj s tem lahko dosežemo še največ,« je dejala Domžalčanka.

Ekipa ŽNK Radomlje DU15 v sezono vstopa s širokim kadrom, nabor igralk pa sta poleti razširili še novinki Špela Bergant in Lara Gudalović. Rumene so formo v pripravah pilile na tekmah s puljsko Istro, čakovskim Međimurjem in mariborskim Taborom. »Mislim, da je lahko letošnja ekipa zelo uspešna. Imamo ogromno kakovostnih igralk, naša glavna moč pa je razumevanje med igralkami, saj znamo sodelovati in si pomagati na igrišču,« je pred uvodno tekmo še povedala Kelin Gerželj.

Nedeljsko srečanje na igrišču Krima se bo pričelo ob 11. uri.

FOTO: Peter Dominko


60 views0 comments

Comments


bottom of page