top of page
Writer's pictureŽNK Radomlje

FOTO & VIDEO: PO DOBREM ODPORU V KONČNICI TEKME PADLA ZBRANOST

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je na zadnji tekmi prve polovice rednega dela Ženske nogometne lige Triglav po treh zadetkih v končnici tekme izgubila z ŽNK Olimpijo.

Rumenosrčne so se do 76. minute odlično upirale izkušenejšim nasprotnicam, ki so do zmage prišle v zaključnih minutah srečanja. Radomljanke so se predvsem v prvem polčasu povsem enakovredno merile z Ljubljančankami, ki so sicer prve zapretile preko Ane Milović, ki je po zmedi v domači zasedbi zatresla vratnico. Radomljanke so odgovorile preko Špele Gerbec, ki je bila prehitra za zeleno-belo obrambo, a je vodstvo rumenih preprečila Sara Nemet.

Olimpija si v nadaljevanju prvega polčasa ni pripravila prave priložnosti, gostujoči strateg Zdenko Maučec pa je še pred odmorom posegel po prvi menjavi ter namesto Neli Hofman v igro poslal še eno bivšo Radomljanko, Lauro Šenk. Tik pred odmorom so bile Ljubljančanke nevarne še preko Maše Osojnik, nekdanja članica rumenih pa je ravno tako zatresla okvir gola.

Domači trener Matej Rožič Mavrič je bil zaradi poškodbe Nike Bazjak pred drugim polčasom prisiljen v prvo zamenjavo in spremembo postavitve, Ljubljančanke pa so pritisnile proti vratom Maje Zajc. Vratarka Radomelj se je izkazala z nekaj posredovanji, v 76. minuti pa je morala po žogo v svojo mrežo. Po prostem strelu Manje Rogan je zadela Ana Milović, ki je dve minuti kasneje podvojila prednost, tik pred koncem tekme pa je zadela še Elena Paneska.

»V prvem polčasu smo taktično dobro delovali in skušali igrati. Morda za odtenek manj kot ponavadi na določenih tekmah, vendar to prinese teža tekme in so bila dekleta v manjšem krču. Ne glede na to, menim, da so odgarale do 75. minute in pokazale, kaj je karater,« je po tekmi dejal Matej Rožič Mavrič.

ŽNK RADOMLJE MEDEX - ŽNK OLIMPIJA LJUBLJANA 3:0 (0:0) Strelki: Ana Milović (76', 78'), Elena Paneska (84'). ŽNK Radomlje Medex: Maja Zajc, Neža Žagar (Taja Jakopič), Jona Javorič, Brina Omejec-Židan, Taia Doles (88' Ayla Skenderović), Katarina Gadnik, Sara Medić, Špela Gerbec, Ula Omerzu, Varja Špiler, Nika Bazjak (46' Barbara Pšeničnik). Trener: Matej Rožič Mavrič. ŽNK Olimpija Ljubljana: Sara Nemet, Maja Dimitrijević, Neli Hofman (Laura Šenk), Urška Bratuša, Manja Rogan, Ana Milović, Dušica Lekić (82' Neva Kumalić), Elena Paneska, Lolita Žižyte, Špela Rozmarič, Maša Osojnik (70' Zala Omerza). Trener: Zdenko Maučec.

Sledi reprezentančni premor, Radomljanke pa bodo v desetem krogu prvenstva gostile Cerkljanke.

FOTO: Aljoša Cankar




0 views0 comments

Comments


bottom of page