top of page

FOTO & VIDEO: Z IGRIVO PREDSTAVO DO POKALNEGA NAPREDOVANJA

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se je tri mesece po majskem zaključku državnega prvenstva znova predstavila v Športnem parku Radomlje. Rumenosrčne so s poletno in igrivo predstavo dobile pokalni dvoboj s Cerkljankami.

Četa trenerja Mateja Rožiča Mavriča se je z dobro igro zasluženo uvrstila v četrtfinale Ženskega pokala Pivovarna Union. Rumenosrčne so dvoboj s Cerkljankami dobile s štirimi goli v prvem polčasu, v katerem so pokazale poletno in igrivo predstavo, prevladovale pa so tudi v nadaljevanju tekme.

Radomljanke so hitro prevzele pobudo in pritisnile na polovico Gorenjk, povedle pa so v 21. minuti srečanja. Po kotu Ule Omerzu je ob oddaljenejši vratnici z glavo zadela Špela Gerbec. Tri minute kasneje je Ula Omerzu mojstrsko izvedla prosti strel z 20 metrov, v 28. minuti pa je bila po kotu Sare Medić uspešna še v gneči pred vrati Gorenjk. V 32. minuti, ko je Brina Omejec Židan žogo zalučala proti kazenskemu prostoru, se je uradnega prvenca v rumenem dresu razveselila Varja Špiler.

Po odmoru se razmerja moči niso pretirano spremenila, gostiteljice dvoboja so dvakrat zatresle okvir gola. Najprej je prečnik preprečil veselje Niki Bazjak, kasneje pa je Katarina Gadnik zadela levo vratnico, obakrat je žogo pred vratar Cerkljank poslala Sara Medić. V drugem polčasu sta prve minute za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex odigrali Barbara Pšeničnik in Ayla Skenderović.

»Zelo sem zadovoljen, v prvem polčasu smo prikazali dopadljivo igro. Dekleta so izvajala vse, kar smo se dogovorili. Mirno lahko rečem, da so letvico postavile še stopnico višje. To naj bo cilj, kako moramo delati in kako lahko še nadgradimo našo igro,« je po dobri igri ekipe dejal Matej Rožič Mavrič?

Kakšne so želje za pokalno tekmovanje? »Želja na vsaki tekmi je zmagati. Tako je bilo tudi proti Muri, čeprav smo se zavedali kakovosti nasprotnic, vendar smo se poskušali prikazati v najboljši možni luči. Že večkrat sem dejal, da postavljamo temelje, vidim pa, da so dekleta to dojela in razumela. Najbolj pomembno je, da uživajo v igri,« je dejal strateg Radomljank.

Že v nedeljo sledi domača ligaška tekma proti Gažonu, s katerim so se rumene pomerile v začetku poletnih priprav: »Tekma v pripravljalnem obdobju ni bila po meri, saj so bili to šele začetki in smo se z dekleti šele spoznavali. Kar pa se tiče domačega igrišča, pa je prav, da to igrišče postane naša trdnjava, da tukaj prikazujemo najlepši nogomet. Upam, da nam bo to uspelo že na naslednji ligaški tekmi proti Gažonu.«

Nedeljsko srečanje se bo v Športnem parku Radomlje pričelo ob 18. uri.

ŽNK RADOMLJE MEDEX - ŽNK CERKLJE 4:0 (4:0) Strelke: Špela Gerbec (21'), Ula Omerzu (24', 28'), Varja Špiler (32'). ŽNK Radomlje: Živa Galjot, Ajda Zajc (72' Anamarija Močnik), Ula Omerzu (72' Ayla Skenderović), Špela Gerbec, Taia Doles (46' Neža Žagar), Katarina Gadnik, Sara Medić, Jona Javorič, Brina Omejec-Židan (46' Taja Jakopič), Varja Špiler (46' Barbara Pšeničnik), Nika Bazjak. Trener: Matej Rožič Mavrič. ŽNK Cerklje: Lara Rozman, Ema Demjanovič, Marcela Kos (46' Mirjam Božnar), Hana Lebar (46' Teodora Granula), Jerca Plevel, Sara Potočnik, Gloria Alič (75' Tamara Ćosić), Živa Rupar, Monika Globočnik (88' Laura Slemc), Nika Humar (58' Nevena Višić), Zala Šenk. Trener: Primož Štrajhar.

FOTO: Aljoša Cankar


13 views0 comments

Comments


bottom of page