top of page

KADETINJE ŽNK RADOMLJE MEDEX PRVENSTVO ODPRLE Z ZMAGO

Kadetska selekcija ŽNK Radomlje Medex se je z gostovanja pri ljubljanski Olimpiji vrnila s tremi točkami. Radomljanke so slavile z izidom 3:5.

Po polčasu je bolje kazalo gostiteljicam, ki so izkoristile tri protinapade in ob odmoru vodile z 1:3, Radomljanke pa so v nadaljevanju tekme potrdile dobro delo v pripravah. V 52. minuti je zaostanek rumenih znižala poletna povratnica Taja Strgar, Ula Osolnik, ki je prvič zadela že tik pred odmorom, je le minuto kasneje izenačila na 3:3, v 65. minuti pa je s strelom z bele točke potrdila hat-trick zadetkov. Zmago rumenosrčnih je v 86. minuti potrdila Lana Tatarovac.

V kadetskem prvenstvu so debitirale štiri članice selekcije DU15, Ula Špende, Lana Brugger, Klara Sever in novinka Špela Bergant. Drugi nastop za selekcijo DU17, ki jo vodi Katarina Jagarinec, sta vknjižili Neža Berlec in Nia Kutin Prešeren, slednja pa si je mesto na igrišču delila tudi s starejšo sestro Aneli Kutin Prešeren. Zmage so se razveselile še Ayla Skenderović, Tajda Mujezinović ter Barbara Pšeničnik in Zoja Šrot, ki sta po selitvi v Radomlje prvič oblekli rumeni dres.

Kadetinje ŽNK Radomlje Medex se bodo v drugem krogu predstavile še na domačem igrišču, v soboto bodo ob 18. uri gostile ŽNK Aluminij.

ŽNK OLIMPIJA LJUBLJANA DU17 - ŽNK RADOMLJE MEDEX DU17 3:5 (3:1) Strelke: Maša Šegatin (25'), Pika Lamovšek (31', 44'); Ula Osolnik (43', 53', 65'/11m), Taja Strgar (52'), Lana Tatarovac (86'). ŽNK Olimpija Ljubljana: Lucia Stošić, Tijana Derajić (52' Tisa Tomić), Ela Bolta Salihović, Tanja Vukman, Naja Hasanić, Pika Lamovšek, Maša Šegatin, Nejla Kajtazović, Neja Selan, Pia Zupančič (82' Lana Malbaša), Sara Proj Slatner (58' Mija Perpar). Trener: Robert Peternelj. ŽNK Radomlje Medex: Ula Špende, Aneli Kutin Prešeren, Neža Berlec (58' Nia Kutin Prešeren), Barbara Pšeničnik, Zoja Šrot, Ula Osolnik, Ayla Skenderović (88' Lana Brugger), Špela Bergant (76' Klara Sever), Lana Tatarovac, Taja Strgar, Tajda Mujezinović. Trenerka: Katarina Jagarinec.

FOTO: Peter Dominko


21 views0 comments

Comments


bottom of page