top of page

KATARINA GADNIK PRED PRVO TEKMO: »IGRATI POTRPEŽLJIVO, AGRESIVNO IN EKIPNO«

Besedo pred jutrišnjim začetkom Ženske nogometne lige Triglav Zdravje ima Katarina Gadnik, kapetanka članske ekipe ŽNK Radomlje Medex.

Novogoričanka vstopa v trinajsto sezono v Ženskem nogometnem klubu Radomlje, ki mu je zvesta že vse od ustanovitve društva. Sprva je nastopala za selekciji DU15 in DU17, v sezoni 2013/14 pa je prvič zaigrala tudi za člansko selekcijo rumenih. Doslej je za člansko ekipo zbrala 180 uradnih nastopov, Primorka pa je že nekaj časa tudi rekorderka kluba.

V nedeljo bo ekipo kot kapetanka popeljala v novo sezono. Tako kot pred dobrim letom, bodo Radomljanke tudi sezono 2024/25 odprle z gostovanjem pri Cerkljankah. »Res je, tudi letos prvo tekmo sezone igramo proti Cerkljam in na njihovem igrišču. Pomembno bo predvsem to, da igramo potrpežljivo, agresivno in ekipno,« pred začetkom Ženske nogometne lige Triglav poudarja Katarina.

Mladost ostaja zaščitni znak rumenih, kaj od soigralk pričakuje kapetanka? »Imamo mlado ekipo, vendar v primerjavi z lansko sezono ni prišlo do večjih sprememb v ekipi. To pomeni, da so mlade igralke leto izkušenejše v članski ligi, kar pomeni veliko. Seveda imamo kot ekipa kot tudi klub rezultatska pričakovanja in cilje, kar je prav, a vseeno ne smemo preskakovati. Treba je pridno in resno trenirati, se maksimalno truditi na vseh področjih, saj bodo le tako vidni rezultati in razvoj igralk, ki bodo povsem angažirane. Prav to našteto pričakujem od vseh, vključno z mano, saj bomo lahko le tako na koncu dosegli zastavljene cilje,« sporoča 26-letnica.

Katarina bo s svojimi izkušnjami tudi v prihajajoči sezoni podaljšana roka trenerja, sicer someščana Mateja Rožiča Mavriča: »Pred začetkom sezone smo doživeli spremembo na položaju glavnega trenerja. Priprave lahko ocenim kot uspešne, seveda pa to ne pomeni, da ni prostora za napredek. Skozi pripravljalno obdobje smo opazili še nekaj elementov, ki jih lahko izboljšamo, hkrati pa smo videli tudi koncepte, proti katerim stremimo. Napredek je viden, je pa potrebno biti še naprej potrpežljiv. Vsak trener ima svoje metode, način dela in tudi sedaj je enako. Matej nam je prinesel nov zagon, novo motivacijo in do sedaj smo se odlično ujeli, upam, da bomo nadaljevali v takšnem ritmu.«

Vabljeni, da jutri rumenosrčne spodbujate pri lovu na prve točke v sezoni 2024/25.

FOTO: Peter Dominko


60 views0 comments

Comments


bottom of page