top of page
Writer's pictureŽNK Radomlje

PO DOBREM ZAČETKU SEZONE: NADALJEVATI Z ZMAGAMI

Kadetska selekcija ŽNK Radomlje Medex v letošnji sezoni še ni oddala točke, rumena zasedba pa je po petih zmagah zakorakala v daljši tekmovalni premor. Izkoristili smo ga za pogovor z Aneli Kutin Prešeren.

Aneli je po petih tekmah edina od Radomljank, ki je v letošnjem kadetskem prvenstvu odigrala vseh 450 minut, na zelenici se je, kot že zapisano, razveselila petih zmag. Rumenosrčne so po uvodni zmagi na tekmi z Olimpijo premagale še Aluminij, Žalec, Gažon Le-log in Mons Claudius.

»Z začetkom prvenstva sem zadovoljna, saj smo dosegle zgolj zmage. Večino tekem smo odigrale s pomlajeno ekipo, res pa je, da še nismo igrale proti najmočnejšim nasprotnicam,« po uspešnem odprtju sezone pravi mlada Komendčanka.

Radomljanke so zadnjo tekmo 27. septembra odigrale v Rogatcu, znova pa bodo aktivne 2. novembra. Razpored tekem je namreč poskrbel, da je četa trenerke Katarine Jagarinec prosta v šestem in osmem krogu tekmovanja, dvoboj z Mariborčankami pa bo odigran konec novembra.

»Ni mi ravno všeč, da smo sredi jesenskega dela prvenstva tako dolgo brez tekme, saj je nekaj drugega igrati tekme, kot pa samo trenirati. Upam, da bomo lahko odigrale vsaj kakšno pripravljalno tekmo, da se bomo dobro pripravile na nasprotnice, ki nas čakajo v nadaljevanju sezone,« pravi osrednja branilka rumenih.

Tekmovalni premor je verjetno koristen za to, da ekipa na treningih odpravi še kakšno pomanjkljivost. Kje Aneli vidi največ rezerv? »Napredek bi lahko bil v uigranosti, ker na vsaki tekmi manjka nekaj igralk in vedno igramo v nekoliko drugačni zasedbi. Sicer pa bi morale igrati hitreje in med sabo več komunicirati.«

Ker tudi letos nekaj kadetinj redno nastopa za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex, priložnost v kadetskem prvenstvu redno dobivajo tudi mlajša dekleta. Aneli si je tako zelenico že štirikrat delila tudi z mlajšo sestro Nio, sicer igralko selekcije do 15 let: »Nia je zelo zadovoljna, ko lahko igra za kadetsko selekcijo in jo vedno zanima, kaj lahko naredi bolje, zato ji velikokrat dam kakšen nasvet. Je pa dober občutek, ko lahko igrava skupaj.«

Jesenske nasprotnice Radomljank bodo še kadetinje Cerkelj, Primorja, Trbovelj, Krima in MB Tabora, kakšna so pričakovanja za prihajajoče preizkušnje? »Želim si, da nadaljujemo z zmagami in da bo ekipa popolna proti najmočnejšim tekmicam, ki nas čakajo. Upam, da bomo ob koncu jesenskega dela prvenstva na vrhu lestvice,« si želi Aneli.

Mlade Radomljanke trenutno zasedajo tretje mesto lestvice, vodilne Cerkljanke so ob dveh tekmah več zbrale tri točke več.

FOTO: Peter Dominko


27 views0 comments

コメント


bottom of page