top of page
Writer's pictureŽNK Radomlje

PO TREH ZMAGAH Z LJUBLJANO

Updated: Oct 4

Člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex v tem tednu čakata dve preizkušnji. Četrtek prinaša gostovanje v prestolnici, v zaostali tekmi četrtega kroga ŽNL Triglav bo nasproti zasedbe Mateja Rožiča Mavriča stala ŽNK Ljubljana.

Ljubljančanke so na štirih tekmah osvojile sedem točk, Radomljanke so pri devetih. Rumena zasedba bo v Šiški lovila četrto zaporedno zmago, pokalnemu slavju v dvoboju s Cerkljami sta sledila še ligaška uspeha proti Gažonu in Krimu. »Niz treh zaporednih zmag proti ekipam Cerkelj, Gažona in Krima je zagotovo dvignil samozavest ekipe. Uspehi nam dajejo zagon ter potrjujejo trud in dobro delo na treningih. Ekipa je povezana in motivirana, kar se mi zdi, da je ključno za nadaljevanje sezone,« pred novo zahtevno preizkušnjo poudarja Barbara Pšeničnik.

Mlada Korošica želi s soigralkami v četrtkovem večeru podaljšati pozitivno serijo: »Čaka nas zahtevna tekma proti Ljubljani, recept za nadaljevanje zmag pa bo zagotovo temeljil na ekipni disciplini, osredotočenosti in pravi taktični pripravi. Pomembno bo, da se osredotočimo na svojo igro, da igramo sproščeno in brez strahu, izkoristimo priložnosti, ki si jih priigramo, in hkrati zadržimo močno obrambo. Vsaka igralka mora dati vse od sebe, ohraniti mirnost in se zavedati, da lahko pridemo do zmage, če bomo ostale zbrane in osredotočene.«

Šestnajstletnica proti novim tekmovalnim izzivom pogleduje po pomembnem osebnem mejniku, na tekmi z Gažonom se je podpisala pod strelski prvenec v članskem nogometu: »Prvega zadetka sem se zelo razveselila. Čutila sem veselje in ponos, še posebej, ker je bil rezultat trdega dela na treningih. Soigralke so mi takoj čestitale, kar je še dodatno polepšalo izkušnjo. Ta zadetek mi je dal dodatno motivacijo, da še naprej trdo delam in prispevam k uspehu ekipe.«

Ena od poletnih novink v vrstah ŽNK Radomlje je v rumenem dresu odigrala že nekaj tekem. Kako se je prilagodila na novo sredino in zahteve članskega nogometa? »Ob prestopu v ŽNK Radomlje sem se hitro prilagodila novemu okolju, predvsem zaradi tega, ker so me soigralke zelo lepo sprejele. K moji prilagoditvi pa so prispevali tudi trenerji, ki mi že od začetka pomagajo in prispevajo k mojemu napredku. Njihova podpora me motivira in daje samozavest, da se lahko razvijem v članskem in kadetskem nogometu. Mislim, da smo se kot ekipa zelo povezale, kar nam pomaga tudi na igrišču. Prehod v članski nogomet je bil velik izziv, saj je tempo igre hitrejši in fizična zahtevnost večja, vendar sem se z delom na treningih postopoma navadila na to raven. Vsaka tekma mi prinaša nove izkušnje, ki mi pomagajo rasti kot igralki,« je hvaležna kadetska reprezentantka.

Kakšne so želje za prihajajoče preizkušnje članskega in kadetskega prvenstva? »V nadaljevanje članske in kadetske sezone pogledujem z veliko mero motivacije. V članski ekipi želim nadaljevati z dobrimi igrami, prispevati k uspehu ekipe in pridobiti čim več izkušenj, medtem ko v kadetski ligi ciljamo na naslov državnih prvakinj. Ob tem se zavedamo, da bo za to potrebno še veliko truda. Osebno bi rada še naprej napredovala, tako na tehničnem kot tudi na taktičnem področju, in seveda uživala v vsakem trenutku na igrišču,« je še dejala Barbara.

Četrtkov dvoboj v Športnem parku Ilirija se bo pričel ob 17. uri. Vabljeni v Ljubljano!

FOTO: Aljoša Cankar


61 views0 comments

Comentarios


bottom of page