top of page
Writer's pictureŽNK Radomlje

PRED DVOTEDENSKIM PREMOROM NA DOMAČEM IGRIŠČU Z OLIMPIJO

Dvoboj z ljubljansko Olimpijo bo za nogometašice članske ekipe ŽNK Radomlje Medex zadnji v oktobrskem delu tekmovalnih obveznosti.

Olimpija je na osmih tekmah zbrala 21 točk, s 16 pa sledijo prav Radomljanke, ki so v prejšnjem krogu z oslabljeno zasedbo remizirale v Ajdovščini. »Tekma proti Primorju je za nami. Menim, da se nam je poleg borbenosti poplačala tudi naša želja, da na tej tekmi osvojimo vsaj točko,« se je dvoboja s Primorkami dotaknila Jona Javorič.

Tekma z Ljubljančankami bo nedvomno še nekoliko zahtevnejša od tiste v prestolnici burje, rumenosrčnim pa kljub temu ne bo manjkalo motiva: »Čaka nas dvoboj z Olimpijo. Če želimo doseči naše cilje, bomo morale na tekmi odigrati predvsem zbrano in potrpežljivo, ter se držati stvari, ki smo se jih dogovorili na treningu.«

Radomljanke s tekmo proti zeleno-belim iz prestolnice zaključujejo uvodno polovico rednega dela državnega prvenstva. Ženska nogometna liga Triglav se bo sicer po 18 krogih razdelila na dve skupini, mlada rumenosrčna zasedba pa tudi letos meri na uvrstitev v skupino za prvakinje.

»S soigralkami smo vse dosedanje tekme odigrale po svojih najboljših močeh. Sem zadovoljna, ampak vedno si lahko boljši. Tako da so želje za nadaljevanje sezone biti še boljše in priti na vrh oziroma blizu vrhu lestvice,« je poudarila Moravčanka. Rumenosrčne so ob remiju z Ajdovkami premagale Cerklje, Gažon, Krim, Aluminij in MB Tabor, izgubile pa z Muro in Ljubljano.

Srečanje z Olimpijo bo zadnje pred dvotedenskim tekmovalnim premorom, ko bodo treningi v Športnem parku Radomlje številčno precej osiromašeni. V kadetsko oziroma mladinsko selekcijo Slovenije je bila vpoklicana kar trinajsterica Radomljank, trener Matej Rožič Mavrič pa se bo pridružil štabu članske izbrane vrste, ki bo odigrala kvalifikacijski tekmi z Avstrijo. Za zanimivost, na seznamu selektorja Saše Kolmana najdemo kar sedem bivših članic rumene zasedbe.

»To, da so dekleta vpoklicana v slovensko reprezentanco, je samo potrditev dobrega dela vsake posameznice, kluba in vseh okoli ekipe. To je dodatna potrditev, da se v klubu res posvečajo mladim igralkam,« je članica mladinske izbrane vrste odgovorila na vprašanje, kaj tolikšno število reprezentančnih vabil pomeni za klub.

Članska ekipa Radomelj je tudi v letošnji sezoni mlada, kljub temu pa vzor za mlajša dekleta v klubu. To priča tudi nedavna gesta Mance Šegedin, igralke selekcije do 11 let, ki je svoji vzornici podarila ročno izdelano zapestnico. »Nekaj najlepšega je, da sem vzor mladim igralkam našega kluba. Nikoli ne bi pričakovala, da sem lahko tako mlada vzor nekomu iz mlajših selekcij in da mi pripravi darilo tudi v svojem prostem času, ki ga ne nameni le za nogomet. To mi pomeni zelo veliko,« je še dejala Jona.

Dvoboj rumenosrčnih in zmajčic se bo v Športnem parku pričel ob 15. uri, vabljeni, da Radomljanke podprete tudi na tribuni.

FOTO: Peter Dominko




41 views0 comments

Comments


bottom of page