top of page

PRED GOSTOVANJEM PRI SASSUOLU: »VSE SMO ZELO MOTIVIRANE«

Radomljanke so minulo sredo odigrale prvo pripravljalno srečanje, na Primorskem so ugnale Gažon, v tem tednu pa bodo gostovale pri italijanskem prvoligašu Sassuolu.

Pred tekmo s četrtouvrščenim klubom zadnje sezone Serie A, članica katerega je tudi bivša Radomljanka Naja Poje Mihelič, je za spletno stran ŽNK Radomlje spregovorila Taia Doles.

Mlada vezistka je pred dnevi odigrala dvoboj z Gažonom, po uspešno opravljeni uvodni nalogi pa se zaveda, da je pred Radomljankami precej zahtevnejša preizkušnja: »V prejšnjem tednu smo odigrale prvo pripravljalno tekmo proti ekipi Gažona. Tekma se mi je zdela dobro odigrana, sledile smo taktičnim navodilom trenerja in zasluženo zmagale. V nadaljevanju pripravljalnega obdobja sledi nekaj težjih obračunov. Že kmalu igramo proti italijanskemu Sassuolu. Zavedam se, da bo ta tekma bolj zahtevna od prejšnje, vendar v srečanje vstopamo motivirano in z željo po dokazovanju.«

Dekleta so se v uvodni fazi priprav že dodobra spoznala z novim trenerjem Matejem Rožičem Mavričem. Kakšen vtis je pustil novi strateg rumenosrčnih? »Priprave na novo sezono pod vodstvom trenerja Mateja Rožiča Mavriča potekajo zelo dobro. Novi trener je prinesel veliko svežine in zelo dobre treninge. Že na prvem treningu je bilo čutiti zagnanost in angažiranost vseh, tako igralk kot trenerjev,« je dejala Taia.

Predstavnica generacije 2007 to poletje vstopa v sezono, v kateri bo zaigrala kot »polnopravna« članica. Še spomladi je nastopala za kadetsko in člansko ekipo, v dresu katere je doslej nabrala že 22 tekem: »V minuli sezoni sem igrala za dve selekciji, za kadetsko in člansko ekipo, tako, da sem dobila res veliko priložnosti in izkušenj. Za to sem zelo hvaležna! Te priložnosti in izkušnje bodo v novi sezoni zagotovo prišle prav. Tudi zato sem še posebej motivirana.«

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo pred novo sezono dobila nekaj okrepitev, kakšne pa bodo ambicije rumenih in Taie? »Cilji za prihajajočo sezono so, da vsako tekmo odigramo čim bolje in s ciljem, da zmagamo. Verjamem, da nam to lahko uspe, saj smo vse zelo motivirane. Osebni cilji pa so, da nabiram izkušnje v članski ligi ter napredujem v psihološki in fizični pripravljenosti,« si je zaželela 17-letnica.

Po gostovanju v Italiji sledita še tekmi z ambicioznima avstrijskima drugoligašema, graškim GAK-om in Südburgenlandom.

FOTO: Peter Dominko


124 views0 comments

コメント


bottom of page