top of page
Writer's pictureŽNK Radomlje

V DOMŽALAH DEL DOGODKA OB DNEVU SLOVENSKEGA ŠPORTA

V Sloveniji od leta 2020 23. september kot državni praznik praznujemo dan slovenskega športa.

Občina Domžale je ob dnevu slovenskega športa na ploščadi pred Športno dvorano Domžale izpeljala nekaj aktivnosti, tudi okroglo mizo, na kateri ste lahko prisluhnili vrhunskim športnikom, med njimi je bila naša nogometašica in paralimpijka Tija Vrhovnik. Dogodka Šport za vse so se udeležile tudi mlade nogometašice in vodstvo Ženskega nogometnega kluba Radomlje.

Zbranemu občinstvu je bil predstavljen projekt vključujočega kolesarjenja SPODBUDI SRCE in pOSTANI SReČEN. Projekt je v okviru dobrodelne akcije Zmagovalna tura za dober namen izbrala komisija podjetja Carthago in mu iz naslova dražbe avtodoma Tadeja Pogačarja namenila finančno podporo.

Ženski nogometni klub Radomlje se bo v času Evropskega tedna športa med 23. in 30. septembrom še posebej posvetil ranljivim mladim skupinam. V sodelovanju z Občino Domžale bo zagnana pobuda BEE Impact programa - nogometZAvse, vzpostavil pa se bo rekreativni nogometni tečaj zasnovan za otroke s posebnimi potrebami, ki jim želimo omogočiti, da uživajo ob igranju nogometa.

Poudarek tega projekta bo na vključenosti, saj se otroci s posebnimi potrebami še vedno družijo predvsem sami med sabo, ne povezujejo pa se z drugimi športniki vrstniki. Z nogometom želimo poudariti njihove spretnosti in sposobnosti. S pomočjo naših igralk, trenerjev in športnikov ambasadorjev želimo ozaveščati širšo javnost, predvsem otroke in njihove starše skozi različne aktivnosti o pomenu fizičnega in mentalnega zdravja, ki ga dobimo tudi skozi šport. Izpostaviti želimo tudi pomembnosti interakcije skozi nogomet, spodbujati ekipni duh in enakost med vrstniki.

FOTO: ŽNK Radomlje Medex



4 views0 comments

Comentarios


bottom of page