top of page

RADOMLJANKE DOBILE NASPROTNICE V SEZONI 2024/25

Selekcije Ženskega nogometnega kluba Radomlje, ki nastopajo v tekmovanjih Nogometne zveze Slovenije, so po žrebu dobile seznam nasprotnic v sezoni 2024/25.

Člansko državno prvenstvo, v katerem bo po nekaj letih znova nastopalo deset klubov, se bo s tekmami prvega kroga pričelo 25. avgusta, nogometašice ŽNK Radomlje Medex pa bodo gostovale v Velesovem. Le štiri dni kasneje bodo Cerkljanke nasprotnice tudi v uvodnem krogu pokalnega tekmovanja, v primeru napredovanja pa ekipo Mateja Rožiča Mavriča čaka tekma v Kidričevem, proti ekipi Aluminija.

V primerjavi s prejšnjo sezono v zasedbi desetih klubov ni več ptujske Drave, ob Muri, Olimpiji, Ljubljani, Primorju, Cerkljah, Krimu in Gažonu pa bodo nasprotnice rumenih še nogometašice Aluminija in MB Tabora, letošnje novinke v ligi. Jesenski del prvenstva se bo s 13. krogom prvenstva končal 24. novembra. Spored tekem najdete na tej povezavi.

Kadetinje ŽNK Radomlje Medex bodo sezono odprle 24. avgusta, z gostovanjem v prestolnici, kjer se bodo pomerile z Olimpijo. Četo trenerke Katarine Jagarinec jeseni čaka 11 preizkušenj, zadnja bo na sporedu 23. novembra. V kadetski ligi ni novink v tekmovanju, del katerega so še Mura, Cerklje, Primorje, Krim, Olimpija, MB Tabor, Aluminij, Gažon, Trbovlje, Žalec, Mons Claudius in Goričko Stanjevci. Pare sezone 2024/25 lahko preverite na tej povezavi.

V ligi za dekleta do 15 let sezona 2024/25 med drugim prinaša spremembo igralnega sistema, odslej se bo namreč igralo 11:11. Radomljanke bodo tudi letos nastopale v zahodni skupini državnega prvenstva, ljubljanski Krim pa bo predvidoma 15. septembra gostil prvo tekmo sezone. Del zahodne skupine bodo še Primorje, Gažon, Olimpija, Koper Obala, Šentjernej in Cerklje.

Z 21. septembrom sezono 2024/25 pričenja tudi selekcija ŽNK Radomlje DU13, ki bo uvodoma prav tako gostovala. Rumene se bodo najprej odpravile v Ajdovščino, jeseni pa se bodo srečale še s Krimom, Koprom Obalo, Ljubljano, Cerkljami in Olimpijo. V prvenstvu za deklice do 13 let bo turnirje zamenjal ligaški sistem tekmovanja z igralnim sistemom 9:9, igralnim časom dvakrat po 30 minut in letečimi menjavami.

Zmagovalke vzhodne in zahodne v ligah DU15 in DU13 po končanem rednem delu prvenstva odigrajo dve tekmi za naslov državnih prvakinj v kategoriji DU15 oziroma DU13.

FOTO: ŽNK Radomlje Medex


11 views0 comments

Comments


bottom of page