top of page
Writer's pictureŽNK Radomlje

RADOMLJANKE PODPRLE AKCIJO CZR DOMŽALE ZA JUNAKE 3. NADSTROPJA

Ženski nogometni klub Radomlje je z zbiranjem plastenk podprl Center za zaščito in reševanje Domžale pri dobrodelni akciji zbiranja plastenk, izkupiček prodaje le-teh pa bo namenjen društvu Junaki 3. nadstropja.

Center za zaščito in reševanje Domžale v zameno za prispevek vsem sodelujočim v akciji zbiranja plastenk omogoča, da se pobližje spoznajo z njihovim delovanjem. To priložnost so v četrtek dobila dekleta selekcije do 15 let. Mlade Radomljanke so med drugim obiskale dispečersko sobo centra, se spustile po cevi iz prvega nadstropja, oblekle gasilsko opremo in se spoznale s postopki oživljanja, najpogumnejše pa so lahko z dvižne ploščadi Domžale in okolico opazovale še iz nekoliko drugačne perspektive. Hvala, CZR Domžale!

»V ŽNK Radomlje smo odločeni zagovarjati vključenost in različnost v skupnosti ter spodbujati ozaveščenost o zdravstvenih temah. Zato smo se odločili, da tokrat podpremo Center za zaščito in reševanje Domžale pri akciji zbiranja plastenk in s tem pomagamo društvu Junaki 3. nadstropja. Ti junaki so otroci oboleli za rakom, ki so se zdravili ali se še zdravijo na hematološko-onkološkem oddelku Pediatrične klinike UKC Ljubljana, in njihovi starši. V imenu Ženskega nogometnega kluba Radomlje se zahvaljujem vsem v klubu, ki so dejavno sodelovali pri zbiranju plastenk. Center za zaščito in reševanje Domžale pa je našim dekletom ob tem predstavil, pokazal in omogočil uporabo reševalne opreme. Moj, tvoj, naš klub!« je po predaji polnega kombija zbranih plastenk in obisku CZR Domžale poudarila sekretarka kluba Snežana Malešević.

Društvo Junaki 3. nadstropja bo letošnjo akcijo zbiranja plastenk zaključilo 25. septembra, sami pa jih lahko oddate tudi v ljubljanski poslovalnici trgovine Lidl, na Toplarniški ulici. Več podrobnosti o akciji najdete tukaj. Z lanskoletnim zbiranjem se je zbralo več kot 620 tisoč plastenk, kar je več kot 18 ton ločeno zbrane odpadne plastike. Sredstva od njihove prodaje so bila namenjena društvu.

Junakom 3. nadstropja so letos na pomoč priskočile tudi mlade Radomljanke. S tem smo skušali mlade športnice ozaveščati o družbeni odgovornosti, varovanju okolja in zdravju otrok, kar je tudi del projekta Šport mladim, s katerim Nova Ljubljanska banka že nekaj let podpira delovanje mlajših selekcij Ženskega nogometnega kluba Radomlje.

Za prevoz zbranih plastenk v Center za zaščito in reševanje Domžale se zahvaljujemo dolgoletnemu podporniku kluba, podjetju TT prevozi in selitve ter lastniku podjetja Aljoši Tišlerju.

FOTO: ŽNK Radomlje Medex


48 views0 comments

Comments


bottom of page