top of page

RADOMLJANKE SO SE MERILE Z ITALIJANSKIM SASSUOLOM

Članska selekcija ŽNK Radomlje Medex je v bližini Benetk, v mestecu Roncade, odigrala pripravljalno tekmo z italijanskim prvoligašem Sassuolom.

Dvoboj z ekipo, ki je minulo sezono Serie A končala na četrtem mestu lestvice, je trenerskemu štabu in dekletom ponudil veliko koristnih spoznanj, izkušenj in vpogled v to, kaj še manjka do ravni, ki jo tudi na račun finančnih vlaganj dosega Sassuolo.

Italijanke so bile pod žgočim popoldanskim soncem pričakovano boljše nasprotnice. Mlada rumenosrčna zasedba se je sicer dokaj dobro upirala močnim nasprotnicam, ki so dvakrat zadele tudi z bele točke. Z nekaj posredovanji se je med vratnicama izkazala Maja Zajc, za večino deklet v rumenem pa je bil obračun prvi takšen na tako zahtevni ravni. V dresu ŽNK Radomlje Medex so nastopile tudi novinke, ki bodo javnosti predstavljene po zaključeni registraciji.

»Biti moremo iskreni, da je Sassuolo klub na visoki ravni. Daleč od tega, da smo blizu, da bi jim lahko konkurirali, vendar moram povedati, da so se dekleta v obeh polčasih kar dobro zoperstavljale zares dobremu nasprotniku. Sassuolo ima na razpolago veliko število igralk, vendar smo se na to odzvali solidno, seveda pa je tekmec boljši. Videl sem nekaj dobrih stvari, imamo pa še ogromno potenciala za napredovanje, predvsem v fazi branjenja, v igri ena na ena in situacijah, ko izgubimo žogo, takrat se moramo hitreje in bolje postavljati,« je po srečanju dejal Matej Rožič Mavrič.

Strateg Radomljank se je dotaknil tudi spoznanj, ki jih ponuja srečanje s klubom, kot je Sassuolo, spregovoril pa je tudi o prihajajočih tekmah s Südburgenladom in graškim GAK.

FOTO: Peter Dominko


48 views0 comments

Commentaires


bottom of page