top of page

RADOMLJANKE V SEZONI 24/25 TUDI V KIDRIČEVO IN MARIBOR

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je 24. junija potrdil sestavo Slovenske ženske nogometne lige in Lige deklet U17 za tekmovalno leto 2024/2025.

Sestavi članske in kadetske lige sta bili potrjeni na podlagi določil Tekmovalnega pravilnika NZS, prejetih prijav v ženska tekmovanja ter drugih relevantnih predpisov in sklepov pristojnih organov NZS.

Slovenska ženska nogometna liga bo v sezoni 2024/25 štela deset klubov, enega več kot v prejšnji sezoni. Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo v primerjavi z minulo sezono gostovala tudi v Kidričevem in Mariboru. Novi zasedbi v tekmovanju bosta ekipi Aluminija in MB Tabora, v konkurenci pa ne bo več ptujske Drave. V ligi bodo nastopale še nogometašice Mure, Olimpije, Ljubljane, Primorja, Cerkelj, Krima in Gažona.

Sezona 2024/25 se bo v Slovenski ženski nogometni ligi pričela 25. avgusta, že štiri dni zatem pa bo odigran tudi prvi krog pokalnega tekmovanja. V jesenskem delu prvenstva bo na sporedu 13 krogov, zadnji bo odigran 24. novembra.

V kadetski ligi ni sprememb glede sestave, tudi v prihajajoči sezoni bo v državnem prvenstvu nastopala štirinajsterica klubov. Mlade Radomljanke se bodo merile s Trbovljami, rogaškim Mons Claudiusom, Žalcem, Radljami, Muro, ajdovskim Primorjem, Aluminijem, Cerkljami, Gažonom, Olimpijo, Goričkim, Krimom in MB Taborom.

Tudi kadetinje bodo s sezono pričele konec avgusta, prvi krog je predviden 24. avgusta, jesenski del tekmovanja pa se bo z 12. krogom končal 23. novembra.

FOTO: Peter Dominko


167 views0 comments

Comments


bottom of page