top of page
Writer's pictureŽNK Radomlje

RADOMLJANKE ZA KONEC SEPTEMBRA PRVIČ V KIDRIČEVO

Updated: Oct 4

Članska ekipa ŽNK Radomlje bo v šestem krogu Ženske nogometne lige Triglav prvič v zgodovini gostovala v Kidričevem, rumenosrčne bodo gostje ŽNK Aluminija.

Radomljanke niso imele veliko časa za pripravo na tekmo s Štajerskami, saj so v četrtek odigrale zaostalo tekmo četrtega kroga Ženske nogometne lige Triglav. ŽNK Ljubljana je kljub dobri predstavi rumenih prekinila zmagovalno serijo čete Mateja Rožiča Mavriča.

»Menim, da smo kljub tesnemu porazu odigrale tekmo na zelo visoki ravni. Morda nam je v zaključku nekoliko zmanjkalo, vendar verjamem, da bomo to hitro popravile. Tekmo sem videla kot izjemno borbeno. Kot mlada ekipa hitro napredujemo in menim, da smo bile me tiste, ki smo narekovale tempo igre. Ta dvoboj je zagotovo odlična popotnica za nadaljevanje sezone,« se je na četrtkov večer ozrla Brina Omejec Židan.

Tekma v Ljubljani je preteklost, Radomljanke pa so misli usmerile v nedeljsko preizkušnjo. »V nedeljo bomo prvič gostovale v Kidričevem, pričakujemo zanimivo tekmo. Če bomo igrale z ekipnim duhom in se držale naših principov igre, sem prepričana, da bomo tri točke pripeljale nazaj domov – v Radomlje,« je optimistična krilna igralka članske ekipe ŽNK Radomlje Medex.

Mladinska reprezentantka Slovenije je zaradi poškodbe izpustila tekmo z Gažonom, v Šiški pa je po krajšem prisilnem počitku znova oblekla rumeni dres: »Po nekajdnevnem premoru se je bilo res prijetno vrniti na igrišče, vendar nisem pričakovala, da bom vstopila tako hitro. Kljub temu je bil splet okoliščin takšen, kot je bil, in sem bila pripravljena vstopiti v igro z navdušenjem.«

Tekma z Aluminijem bo šesta v letošnjem prvenstvu, nogometna jesen pa bo še dolga. S kakšnimi pričakovanji pogleduje v nadaljevanje sezone? »Jesenski del sezone bo res dolg in poln izzivov, vendar sem optimistična glede našega napredka. Moje želje so, da kot ekipa še naprej napredujemo, se izboljšujemo v vsakem dvoboju in gradimo na dobrih rezultatih, ki smo jih že dosegli. Pričakujem, da bomo še trdneje povezane kot ekipa, da bomo vztrajale in, seveda, da bomo dosegle čim več zmag. Želim si, da bi se borile za visoke cilje na lestvici. Prepričana sem, da lahko z dobrim ekipnim duhom in trdim delom dosežemo veliko,« je še poudarila Brina.

Nedeljski obračun Kidričank in Radomljank se bo v »šumi« pričel ob 12. uri, srečanje pa si bo moč ogledati tudi v prenosu na spletni strani NZS.

FOTO: Peter Dominko



25 views0 comments

Comments


bottom of page