top of page
Writer's pictureŽNK Radomlje

S PRIMORJEM ŽE NOCOJ

Člansko selekcijo ŽNK Radomlje Medex po dveh zmagah že v petkovem večeru čaka zahtevna preizkušnja osmega kroga Ženske nogometne lige Triglav. Rumenosrčne bodo gostovale v Ajdovščini.

Radomljanke bodo v prestolnici burje napadale tretjo zmago v nizu, a bodo v dvoboju s Primorjem oslabljene. Tekmo z Mariborčankami sta zaradi poškodbe predčasno zaključili Barbara Pšeničnik in Špela Gerbec, Matej Rožič Mavrič pa je moral enajsterico sestaviti tudi brez Ajde Zajc, Taje Jakopič in Monike Kastelec, v procesu okrevanja po poškodbi kolena pa sta Lara Volavšek in Margit Kosirnik.

Po Kidričankah in Mariborčankah bodo naslednje nasprotnice Ajdovke, ki v letošnji sezoni odkrito merijo na uvrstitev v ligo za prvakinje. Kako bo potrebno odigrati za nadaljevanje uspešne serije? »Zavedamo se, da tekma ne bo lahka in da moramo dati vse od sebe. Odigrati moramo zbrano, disciplinirano in pokazati našo pravo igro,« pred zahtevno preizkušnjo pravi Maja Zajc.

Kot že zapisano, se rumene v Ajdovščino odpravljajo s popotnico dveh zaporednih zmag, po Aluminiju so premagale še MB Tabor: »Tekmi proti Kidričankam in Mariborčankam sta nam omogočili, da smo se dodatno uigrale, prišle do številnih priložnosti za zaključek napadov in dvignile raven naše igre.«

Ko omenjamo zmage, ne moremo tudi mimo Majinega osebnega dosežka, ki je pred dnevi z zagovorom magistrskega dela postala magistra farmacije. Koliko pomeni ta mejnik? »Dosegla sem cilj, ki sem si ga zadala že zelo dolgo nazaj, kar mi ogromno pomeni. Zagotovo je to ena mojih večjih zmag,« je ponosna Litijanka.

Je to lahko tudi smerokaz za mlajša dekleta, da je nogomet moč združiti z visoko stopnjo izobrazbe? »Sem velika zagovornica mentalitete, da se vse da, če se hoče. Če imaš cilje in prioritete jasno postavljene, je možno prav vse,« poudarja 26-letnica, ki se je tekom študija preizkusila tudi v tujini. Pred prestopom med Radomljanke je zaigrala za litovsko Gintro in irski Galway.

Maja v letošnji sezoni v klubu deluje tudi v vlogi trenerke mlajših vratark: »Vloga vratarske trenerke mi je zelo všeč, ker lahko tako predajam svoje znanje in izkušnje na mlajša dekleta. Punce so zelo pridne, zato delo ni težko.«

Članska ekipa bo pred reprezentančnim premorom odigrala še dve tekmi, kakšni so cilji za nadaljevanje jeseni? »V jesenskem delu nas čaka še kar nekaj tekem, ta del sezone pa si želimo zaključiti s čim višjim točkovnim izkupičkom. Poleg točk pa želimo našo igro dvigniti še na višjo raven in pokazati še boljši nogomet,« je še dejala Maja Zajc.

Dvoboj v Športnem centru Police se bo pričel ob 20:30.

FOTO: Peter Dominko


54 views0 comments

Opmerkingen


bottom of page