top of page

SARA, DOBRODOŠLA MED RUMENOSRČNE

Nadarjena Sara Medić je tretja poletna novinka v vrstah Ženskega nogometnega kluba Radomlje.

Vsestranska nogometašica se dobro znajde tako na sredini igrišča kot na krilnih položajih, med rumenosrčne pa je prestopila iz Ženskega nogometnega kluba Olimpija. Sedemnajstletnica je s koncem prejšnje sezone zaključila kadetski staž, kljub temu pa se že lahko pohvali z nekaj izkušnjami v članskem državnem prvenstvu, v katerem je zbrala devet nastopov. V mladinskih tekmovanjih si je igrišče delila tudi s sestro dvojčico Nadio.

»Odločitev glede prestopa ni bila lahka, vendar verjamem, da je v tem trenutku najboljša za mojo športno kariero. Za ŽNK Radomlje Medex sem se odločila, ker sem potrebovala spremembo. Verjamem, da prestop v nov klub zame ponuja nove izzive in možnosti, da se preizkusim v drugačnem okolju in pod drugim vodstvom, kar bo prispevalo k moji nadaljnji rasti,« je Sara pojasnila, zakaj se je to poletje pridružila Radomljankam.

Prilagajanje na novo klubsko okolje ni bilo zahtevno, proces vključevanja so v minulih dneh in tednih olajšale tudi soigralke, je priznala Sara: »Nove soigralke so me sprejele zelo dobro, pomagale so mi, da se hitro vključim v ekipo. Počutim sem dobrodošlo tako na igrišču kot tudi izven njega. V ekipi se počutim odlično, vzdušje je pozitivno, kar mi omogoča, da se hitro prilagodim.«

Tako kot Barbara Pšeničnik, še ena poletna novinka, je bila tudi Sara Medić v prejšnji sezoni pomemben člen slovenske reprezentance do 17 let. V kvalifikacijah namreč ni izpustila tekme, s precej klubskimi soigralkami pa se je tako dobro spoznala prav na reprezentančnih preizkušnjah. Debi v rumenem dresu tudi zaradi tega ni predstavljal večje prepreke: »Vtisi po prvih dveh tekmah so pozitivni. Na igrišču sem se počutila zelo dobro. Kljub temu, da smo skupaj igrale šele kratek čas, smo pokazale dobro uigranost. Podpora s strani soigralk in štaba mi je zelo pomagala pri igri.«

Radomljanke imajo do prvega ligaškega srečanja še nekaj časa za piljenje forme, pod taktirko trenerja Mateja Rožiča Mavriča pa jih v prihajajočih dneh čakata še dve pripravljalni tekmi. Kakšne pa so želje za naslednje mesece? »Pričakovanja za sezono so visoka. Z ekipo si želimo doseči čim boljše rezultate, želim pa si tudi, da ostanemo skupaj kot ekipa,« je še poudarila novinka med rumenosrčnimi.

Sara in soigralke bodo niz pripravljalnih tekem nadaljevale proti Südburgenlandu, ki je zadnjo sezono druge avstrijske lige sklenil na tretjem mestu, nato pa bo sledil še dvoboj z avstrijskim GAK-om.

FOTO: Aljoša Cankar & Peter Dominko


139 views0 comments

Komentarji


bottom of page