top of page
Writer's pictureŽNK Radomlje

FOTO & VIDEO: V KONČNICI TEKME NAGRAJENE ZA BORBENOST

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se je z zahtevnega gostovanja v vetrovni Ajdovščini vrnila s točko, do katere je prišla z izenačujočim golom Ule Omerzu v 92. minuti tekme.

Primorke so povedle z golom nekdanje Radomljanke Barbare Kralj, ki je v četrti minuti zadela po natančnem udarcu z leve strani igrišča. Znova oslabele Radomljanke - v prestolnici burje so zaigrale brez peterice poškodovanih soigralk, Taje Jakopič, Monike Kastelec, Margit Kosirnik, Barbare Pšeničnik in Lare Volavšek -, so po uvodnem šoku sicer prevzele pobudo, a predvsem v prvem polčasu niso imele pravega odgovora na agresivno igro domačink. Pred odmorom je po kotu Ule Omerzu poskušala Špela Gerbec, a je žoga zgrešila okvir gola.

Dekleta v rumenem so raven igre dvignila v nadaljevanju dvoboja, ko pa so morala igrati tudi proti močnemu vetru. Kmalu po odmoru je z roba kazenskega prostora poskušala Varja Špiler, ki pa ni bila dovolj natančna. Maja Zajc pa je po uri igre dobro posredovala po strelu Gaje Bizjak, medtem ko je nevaren predložek z leve strani igrišča tudi ob pomoči vetra končal v prečniku. Na drugi strani je Taja Vrhovnik ukrotila poskus Jone Javorič, Radomljanke pa so bile za vztrajnost in borbo nagrajene v 92. minuti. Po podaji Jone Javorič je proti golu Primorja stekla Ula Omerzu in dobila soočenje z domačo vratarko. V zaključnih sekundah je bilo vroče tudi v kazenskem prostoru Radomelj, a gostiteljice tekme žoge niso uspele spraviti v mrežo.

»V prvem polčasu smo odigrali pod pričakovanji, Primorje je bilo agresivno, na njihov pritisk pa nismo našli odgovora. V drugem polčasu smo poskušali s pritiskom, bili uspešnejši, na koncu pa se nam je povrnil trud za garanje in borbo, ki je v predhodnih krogih nismo pokazali, saj smo igrali bolj tehničen nogomet. Danes je bilo potrebno pokazati še dodatno raven borbe, na koncu pa je nagrada gol za izenačenje,« je po tekmi dejal trener Matej Rožič Mavrič.

Znova ni šlo brez poškodb, pri domačih je že sredi prvega polčasa obležala Laura Škvorc, Radomljanke pa so v končnici srečanja izgubile Saro Medić.

ŽNK PRIMORJE TOSLA NUTRICOSMETICS - ŽNK RADOMLJE MEDEX 1:1 (1:0) Strelke: Barbara Kralj (4'); Ula Omerzu (92'). ŽNK Primorje Tosla Nutricosmetics: Taja Vrhovnik, Gaja Bizjak, Barbara Kralj, Marija Capuder, Sara Ljubič, Nika Čefarin (58' Sara Kopatin), Vita Dodič, Metka Markočič, Laura Škvorc (22' Žana Breščak, 79' Lina Štolfa), Daša Dolenšek, Anja Lukežič. Trener: Peter Kristan.. Trener: Peter Kristan. ŽNK Radomlje Medex: Maja Zajc, Ula Omerzu, Špela Gerbec, Taia Doles (87' Ayla Skenderović), Katarina Gadnik, Jona Javorič, Neža Žagar, Sara Medić (90' Anamarija Močnik), Brina Omejec Židan, Varja Špiler (78' Nika Hojč), Nika Bazjak.. Trener: Matej Rožič Mavrič.

FOTO & VIDEO: Peter Dominko


18 views0 comments

Comments


bottom of page