top of page
Writer's pictureŽNK Radomlje

VIDEO: RADOMLJANKE DO ZMAGE NA PRVEM GOSTOVANJU V KIDRIČEVEM

Updated: Sep 30

Krstno gostovanje članske ekipe ŽNK Radomlje Medex v Kidričevem se je končalo po željah rumenosrčnih. Radomljanke so zabile šest zadetkov, štirikrat je v polno merila Ula Omerzu.

Radomljanke so dvoboj z Aluminijem odigrale v oslabljeni zasedbi, saj so srečanje zaradi poškodbe izpustile Monika Kastelec, Ajda Zajc in Taja Jakopič, ki je predčasno zaključila četrtkovo tekmo z Ljubljano. Matej Mavrič Rožič je zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov pogrešal tudi Špelo Gerbec, kljub zdesetkani zasedbi pa so rumene prišle do zanesljive zmage.

Gostujoča zasedba je v Kidričevem hitro prevzela pobudo in v sedmi minuti srečanja povedla. Maruša Rupnik je izbila predložek Brine Omejec Židan, do odbitka pa je na vrhu kazenskega prostora prišla Ula Omerzu in zadela z močnim udarcem. V 25. minuti se je domača mreža tresla še drugič, Maruša Rupnik ni uspela ukrotiti strela Varje Špiler, kar je izkoristila Ula Omerzu. V 43. minuti se je veselila Jona Javorič, potem ko se je Maruša Rupnik najprej izkazala po strelu Sare Medić. Le dobro minuto kasneje je še tretjič na tekmi zadela Ula Omerzu, ki je odlično sprejela dolgo podajo Jone Javorič in natančno merila z 20 metrov.

V drugem polčasu je priložnost za igro dobila tudi Anamarija Močnik, Radomljanke pa so si ustvarile še nekaj obetavnih priložnosti. Le-te so ostale neizkoriščene, z nekaj posredovanji pa se je izkazala Maša Šibila. Na povišanje vodstva je bilo tako potrebno počakati do 65. minute, ko je Sara Medić poslala dolgo žogo do Varje Špiler, ta pa je izigrala svojo čuvajko in zadela za 0:5. Končni izid je štiri minute pred koncem tekme s četrtim golom na srečanju postavila Ula Omerzu, ki je v mrežo pospravila odbito žogo po poskusu Jone Javorič.

»Danes nismo bili na ravni, ki jo lahko prikažejo dekleta. V igro smo šli preveč pasivno, tokrat niso zadovoljile mojega kriterija. Na drugi strani čestitam ekipi Aluminija, ki se je dobro zoperstavila. Nismo odigrali dovolj hitro in tako kot si želimo, po principih. Ne bom rekel, da smo dosegli malo zadetkov, vendar nismo razvijali akcij in bistva te ekipe, da rastemo s tekme v tekmo,« je po tekmi dejal Matej Rožič Mavrič.

ŽNK ALUMINIJ - ŽNK RADOMLJE MEDEX 0:6 (0:4) Strelke: Ula Omerzu (7', 25', 45', 85'), Jona Javorič (43'), Varja Špiler (65'). ŽNK Aluminij: Maruša Rupnik (46' Maša Šibila), Tjaša Jasenc Jakop, Dairine Yahweh Rovšek, Eva Vidovič, Tajda Tušek, Eli Bezjak (82' Ana Kurnik), Sanja Lipič (78' Anamari Lia Turk), Lana Curman, Taja Lončarič, Ana Fluher (70' Barbara Krivec), Lara Knuplež (82' Maša Potočnik). Trener: Sebastjan Jambriško. ŽNK Radomlje Medex: Živa Galjot, Ula Omerzu, Taia Doles, Katarina Gadnik, Jona Javorič, Barbara Pšeničnik, Neža Žagar (46' Anamarija Močnik), Sara Medić, Brina Omejec-Židan, Varja Špiler, Nika Bazjak. Trener: Matej Rožič Mavrič.

FOTO: Peter Dominko


46 views0 comments

Commenti


bottom of page