top of page

VIDEO: Z GOLOM ŠPELE GERBEC DO ZMAGE V PRVEM KROGU PRVENSTVA

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je novo sezono državnega prvenstva odprla z zmago v Velesovem. Dvoboj je z golom v 63. minuti srečanja odločila Špela Gerbec.

Vselej zanimiv obračun Cerkljank in Radomljank je ponudil zanimivo nogometno predstavo. V zahtevnih razmerah za igro - ob sončni pripeki tudi tradicionalno neugodno igrišče - so se sprva bolje znašle domačinke, ki so poskusile z nekaj obetavnimi akcijami. Kljub temu so imele v prvem polčasu najlepši priložnosti Radomljanke, ki so na Gorenjskem zaigrale brez poškodovanih Margit Kosirnik, Lare Volavšek, Nike Slapnik in Jone Javorič, odsotni pa sta bili tudi Ula Omerzu in paralimpijka Tija Vrhovnik.

Varja Špiler je v 25. minuti odvzela žogo Simoni Jelovšek, stekla proti vratom, že izigrala vratarko Laro Rozman, a se je domača branilka še pravočasno vrnila in z izbijanjem žoge z gol črte preprečila vodstvo rumenih. V 38. minuti je bila po samostojnem prodoru z desne strani igiršča nevarna Monika Kastelec, ki je v kazenskem prostoru izigrala dve domači igralki, a ji je veselje preprečila Lara Rozman.

Rumenosrčne so bile konkretnejše tudi v drugem polčasu. Varja Špiler je v 51. minuti dobila dvoboj z Laro Rozman, ki je zapustila svoja vrata, a je novinko v radomeljskem napadu zaustavila Simona Jelovšek. So se pa Radomljanke veselile v 63. minuti, ko je Brina Omejec Židan poslala dolgo podajo v kazenski prostor, Simona Jelovšek žoge ni uspela izbiti, kar je izkoristila Špele Gerbec in rumene popeljala v vodstvo.

Cerkljanke so po golu pritisnile na gostujočo polovice, a se Maja Zajc tudi ob pomoči Katarine Gadnik in Ajde Zajc, ki sta blokirali udarec Jerce Plevel oziroma Marcele Kos, ni pustila premagati. Na drugi strani je v 73. minuti tekme z vrha kazenskega prostora zapretila Taja Jakopič, a se je z obrambo izkazala Lara Rozman, v izdihljajih tekme pa je po predložku z desne z glavo poskušala še Ajda Zajc.

»Zadovoljni smo predvsem z rezultatom in s tem, da smo poskušali igrati na težkem terenu. To je zelo pozitivno! Pomanjkljivosti so bile predvsem v fazi prehodov, glede tega pričakujem izboljšanje v naslednjih tednih. Kar pa zadeva vse skupaj, smo lahko zadovoljni z osvojenimi tremi točkami v Velesovem,« je po prvi uradni tekmi na klopi ŽNK Radomlje Medex dejal trener Matej Rožič Mavrič.

Radomljanke nova preizkušnja čaka že v petkovem večeru, ko se bodo v Fazaneriji merile z Muro.

ŽNK CERKLJE - ŽNK RADOMLJE MEDEX 0:1 (0:0) Strelke: Špela Gerbec (63'). ŽNK Cerklje: Lara Rozman, Ema Demjanovič (71' Mirjam Božnar), Marcela Kos (76' Nevena Višić), Monika Globočnik, Simona Jelovšek, Špela Perčič, Gloria Alič (85' Tia Matanović), Živa Rupar, Nika Humar (76' Teodora Granula), Jerca Plevel, Zala Šenk (85' Laura Slemc). Trener: Primož Štrajhar. ŽNK Radomlje Medex: Maja Zajc, Ajda Zajc, Špela Gerbec, Taia Doles, Monika Kastelec (56' Taja Jakopič), Katarina Gadnik, Neža Žagar, Sara Medić, Brina Omejec-Židan, Varja Špiler, Nika Bazjak.. Trener: Matej Rožič Mavrič.

FOTO: Peter Dominko


88 views0 comments

Comments


bottom of page