top of page

Z ZADETKOMA ULE OMERZU IN NEŽE ŽAGAR DO NOVE ZMAGE

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je v čvrstem obračunu petega kroga Ženske nogometne lige Triglav premagala ŽNK Krim Hubat.

Rumenosrčne so tekmo s Krimovkami, ki so v Radomlje pripotovale po skalpu Cerkljank, odigrale s pošteno zdesetkano zasedbo. Trener Matej Rožič Mavrič je zaradi poškodbe ali bolezni pogrešal Ajdo Zajc, Brino Omejec Židan, Moniko Kastelec, Varjo Špiler in Niko Hojč, manjkala je tudi Tija Vrhovnik, že nekaj mesecev pa po poškodbi kolena okrevata Margit Kosirnik in Lara Volavšek. Dekleta so kljub dolgemu seznamu odsotnih nogometašic in kratki klopi prikazale pravi karakter in zasluženo prišle do nove zmage.

Radomljanke so povedle v deveti minuti, ko je Ula Omerzu pred golom Krima sprejela predložek Neže Žagar in z leve strani zadela v bližnji kot. To je bil tudi izid prvega polčasa, v nadaljevanju katerega so gledalci videli prevlado in pobudo gostiteljic, ki pa ob čvrsti igri Ljubljančank niso uspele povišati svoje prednosti.

Krimovke so v prvi minuti drugega polčasa ostale brez izključene Eme Erman, a so kljub igralki manj zaigrale pogumneje in več moči usmerile v napad. Vrat Maje Zajc ob osredotočenosti domače ekipe vseeno niso uspele ogroziti, se je pa sredi drugega polčasa odlična priložnost ponudila Uli Omerzu. Celjanka ni uspela doseči še drugega zadetka, je pa zato v 93. minuti z nesebično podajo zaposlila Nežo Žagar, ki je dobila soočenje s Katarino Rogelj in s članskim prvencem zapečatila novo zmago Radomljank.

Dvoboj je bil čvrst in trd, se je po zmagi strinjal Matej Rožič Mavrič: »Pričakovali smo takšno tekmo. Pohvaliti moram dekleta, da so se zoperstavile temu. Mislim, da so se dobro odzvale na zelo agresivno in kakovostno ekipo Krima. Ob tem ne moremo mimo dejstva, da smo tekmo odigrali brez štirih praktično prvokategornih igralk. Dekleta so pokazala karakter. Kljub poškodbam med polčasom, ko bi že morali zamenjati, so nekatere stisnile zobe. Tukaj se kaže karakter posameznic in ekipe.«

Nov teden prinaša kar dve gostovanji. V četrtek bo na sporedu zaostala tekma četrtega kroga Ženske nogometne lige Triglav proti ŽNK Ljubljani, v nedeljo pa bodo rumene prvič gostovale še v Kidričevem, pri ŽNK Aluminiju.

ŽNK RADOMLJE MEDEX - ŽNK KRIM HUBAT 2:0 (1:0) Strelki: Ula Omerzu (9'), Neža Žagar (93'). Rdeči karton: Ema Erman (46'). ŽNK Radomlje Medex: Maja Zajc, Ula Omerzu, Špela Gerbec (79' Anamarija Močnik), Taia Doles, Katarina Gadnik, Jona Javorič, Barbara Pšeničnik, Neža Žagar, Sara Medić, Taja Jakopič, Nika Bazjak. Trener: Matej Rožič Mavrič. ŽNK Krim Hubat: Katarina Rogelj, Mia Tuvić, Rubi Krmelj, Tara Novak, Ana Makovec (65' Patricija Kenda), Lia Jasenc (65' Neža Hvala), Neža Trost, Maja Marić, Ema Erman, Julija Žnidarič (85' Ajda Zalezina), Natalia Blagojević. Trener: Žiga Grgasović.

FOTO: Aljoša Cankar


10 views0 comments

Comments


bottom of page